yoko_ogawa_professori_ja_taloudenhoitaja

Yoko Ogawa: Professori ja taloudenhoitaja

Viikon kirjamme on japanilaisen Yoko Ogawan romaani Professori ja taloudenhoitaja. Hienovireinen tarina kertoo muistin hauraudesta, matematiikan kauneudesta ja ystävyydestä. Kirja on saatavana e-kirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku veloituksetta.

 

Minä ja poikani kutsuimme häntä Professoriksi. Ja Professori kutsui poikaani Juureksi, koska tämän tasainen päälaki toi hänen mieleensä neliöjuuren merkin. (teoksen alku)

Yoko Ogawa on kymmeniä teoksia julkaissut japanilaiskirjailija. Professori ja taloudenhoitaja on hänen tunnetuin teoksensa. Se kertoo entisestä matematiikan professorista, jonka muisti toimii kerrallaan vain 80 minuutin ajan. Hänen talouttaan saapuu hoitamaan nuori yksinhuoltajaäiti, ja pian professorille pitää päivittäin seuraa myös naisen kymmenvuotias poika. Kolmikko keskustelee erityisesti matematiikasta ja baseballista.

Melko erikoisista aineksista lähtevä tarina on kaunis, helppolukuinen ja inhimillinen. Eniten minua kiinnostaa tie -blogissa sitä on luonnehdittu sangen sympaattiseksi ja omalaatuiseksi, lukukokemusta mukavaksi. Bloggari kirjoittaa: ”Professori ja taloudenhoitaja on lempeä ja ymmärtävä romaani ihmissuhteista ja välittämisestä. Lisäksi se kertoo erittäin kiehtovalla tavalla matematiikasta sellaisellekin lukijalle, joka ei koe kyseistä aihepiiriä kovin läheiseksi.” Lue koko bloggaus.

Tutustu Yoko Ogawan englanninkieliseen esittelyyn Wikipediassa.

 

sisaltoalue_mainospalkki
Lue e-kirjan alku

Yoko Ogawan Professori ja taloudenhoitaja (Hakase no aishita sushiki, Tammi 2016, suom. Antti Valkama) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 15,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta.  E-kirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 9,10 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.