bonnier_Kuvapohja_800_415

WSOY ja Tammi juhlivat syyskauden avausta

WSOY ja Tammi kuuluvat Bonnier-mediakonserniin. Kustantamot juhlistivat keskiviikkona kirjasyksyn avausta yhteisessä toimipisteessään Korkeavuorenkadulla Helsingissä.

 

kuva WP_20140813_019 - Copy

 

Vapaamuotoinen juhla kokosi saman katon alle kirjailijoita, kulttuuritoimittajia, kirjabloggaajia ja muita kirja-alan vaikuttajia. Kummaltakin kustantamolta ilmestyy syksyllä monipuolisesti kauno- ja tietokirjallisuutta kaikenikäisille lukijoille. Juhlissa vierailivat muun muassa Timo Soini ja Erkki Tuomioja, joilta kummaltakin ilmestyy poliitikasta kertova kirja. Paikalla olivat myös muun muassa Anna-Kaari Hakkarainen, Marissa MehrTommi Melender, Anne-Mari Latikka, Marisha Rasi-Koskinen, Karoliina Timonen, Marja Leena Virtanen ja Sinikka Vuola.

 

kuva WP_20140813_014 - Copy

 

Nuortenkirjailija Annukka Salaman kolmas teos Harakanloukku on juuri nähnyt päivänvalon. Yliluonnollisen kyvykkäistä faunoideista kertova vauhdikas trilogia on kerännyt laajan fanikunnan.

 

kuva WP_20140813_026 - Copy

 

Tammen Keltaisen kirjaston juhlavuosi näkyy ja kuuluu vahvasti. Sarjassa keväällä julkaistu Joël Dickerin Totuus Harry Quebertin tapauksesta oli kesä-heinäkuussa Suomen myydyin käännetty kaunokirja, vaikka joissakin kritiikeissä kirjaa on pidetty liian viihteellisenä Keltaisen kirjaston linjaan. Syksyn keltaista satoa on muun muassa Haruki Murakamin Värittömän miehen vaellusvuodet.

 

kuva WP_20140813_055 kuva - Copy

 

WSOY piti päämajaansa pitkään Bulevardilla ja toimistosta muutti Korkeavuorenkadulla myös lukuisa joukko perinteitä ja taideaarteita vuonna 2012. Perinteiden vaaliminen näkyy muun muassa Tove Janssonin 100-vuotisjuhlan kunnioittamisena: Petter Karlssonin Muumimaailma ja todellisuus kertoo Tove Janssonin elämästä ja kuvina ja Muumiperhe Rivieralla -sarjakuvan väritetty laitos ilmestyy tuoreen Muumi-elokuvan rinnakkaisluettavaksi.

 

 

 

Teksti ja kuvat: Salla Brunou / Lukulamppu.fi
Teksti ja kuvat on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 -lisenssillä.

Lue myös artikkelit Leena Lehtolainen: Haluan jatkuvasti oppia uutta kirjoittajana ja Jhumpa Lahiri vieraili Keltaisen kirjaston juhlavieraana.

 

Kuinka tiiviisti seuraat uutuuskirjojen ilmestymistä? Mitä syksyn uutuuskirjaa odotat eniten?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.