2018_lukuhaasteet_kuva_Pixabay.png

Vuoden 2018 lukuhaasteita

Hyvää ja lukevaista uutta vuotta! Kokosimme yhteen erilaisia juuri alkaneita lukuhaasteita tämän vuoden lukemisia vauhdittamaan.

 

Helmet-lukuhaaste järjestetään tänäkin vuonna, kahdessa kategoriassa.

Helmet-lukuhaasteessa on 50 kohtaa, esimerkiksi ”kirja sijoittuu vuosikymmenelle, jolla synnyit”, ”sanat kirjan nimessä ovat aakkosjärjestyksessä” ja ”kirjassa on lemmikkieläin”. Tutustu Helmet 2018 -lukuhaasteeseen täälläPienessä Helmet-lukuhaasteessa on 25 kohtaa. Siihen on valikoitu mukaan laajemmasta Helmet-lukuhaasteesta ne kohdat, joihin on helppo löytää kirjoja myös lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Pikkuhaaste sopii myös aikuisille, jotka haluavat valita hieman kevyemmän luku-urakan. Tutustu pieneen Helmet-lukuhaasteeseen täällä.

Kotimaisista kirjablogeista löytyy monenlaisia lukuhaasteita. Haasteisiin voi osallistua, vaikkei olisi bloggaaja tai haluaisi muutenkaan raportoida verkossa lukemisistaan; toki vuorovaikutus tuo usein lukemiseen oman ulottuvuutensa.

Lukupinossa-blogissa on alkanut Yhdysvallat-lukuhaaste. Yhdysvallat on syksyn 2018 teemamaa Helsingin kirjamessuilla. Tutustu Yhdysvallat-lukuhaasteeseen täällä.

Reader, why did I marry him? -blogi kannustaa lukemaan kaikenlaisia runoja. Tutustu #runo18-lukuhaasteeseen täällä.

Jokken kirjanurkassa taas on alkanut hiilidioksidihaaste. Siinä on tarkoitus lukea ja pohtia ympäristön kuormittumista niin yleisellä kuin omakohtaisella tasolla. Tutustu hiilidioksidihaaste 2018 -lukuhaasteeseen täällä.

Lisää kotimaisia lukuhaasteita on Haastavaa lukemista -blogissa, joka kokoaa niitä yhteen.

Myös ulkomaisilta sivustoilta löytyy lukuhaasteita. Kurkkaa Book Riot -sivuston Read harder challengeBookish-sivuston 2018 reading challenge -esittelyssä  kutsutaan mukaan mahtipontisin sanoin: ”Here at Bookish, reading isn’t just a hobby. It’s a lifestyle. It’s a religion.”

 

Teksti: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuva: Pixabay
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

Kerro kommenttikentässä, aiotko osallistua tai oletko osallistunut lukuhaasteisiin. Voit myös vinkata kiinnostavasta lukuhaasteesta!

1 comment

  1. Wow, looks good, especially the conclusion. I was searching for this particular topic for a couple
    of days across the nest, but there was nothing valuable, only discovered
    this https://lintrezza.com/, but still so pleased to attain your post at the end.
    I am keen on that theme, and I want to be always aware of the latest news.
    That’s a pleasure to read your post and finally clarify myself.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.