Kuvapohja_800_415_kotimaiset_twitter

Viserrystä suomeksi: 4 + 4 kotimaista kirjatwiittaajaa

Toukokuussa esittelimme englanninkielisiä kirja-alan twiittaajia. Nyt vinkkaamme suomeksi kirjoittavista kirja-alan twiittaajista.

 

Kulttuuri- ja kirjauutiset kootusti

Yleisten kirjastojen verkkopalvelu Kirjastot.fi jakaa Twitterissä uutisia. Useimmiten @Kirjastot.fi -twiitit johtavat artikkeleihin, jotka voi lukea kokonaisuudessaan jossain muualla.

 

Kulttuuriuutisia on botti, joka kerää ja twiittaa kulttuuriaiheisia uutisia automaattisesti. Nimellä @Kulttuurisi löytyvä palvelu poimii ja uudelleentwiittaa muiden julkaisuja, joten seuraaja saa näppärästi vaikkapa sanomalehtien arviot tuoreeltaan luettavaksi.

 

Kirjablogit-botti toimii samalla periaatteella: se poimii ja twiittaa kirjabloggaajien uudet artikkelit automaattisesti. Seuraamalla @Kirjablogit-twiittaajaa saa kätevästi uudet kirjabloggaukset luettavakseen.

 

Sarjakuvasivusto Kvaak.fi:n Twitter-tili @Kvaak.fi visertää erityisesti sarjakuva-aiheista, mutta myös muusta kulttuurista ja vapaamuotoisesti arkisista asioista.

 

Kirjakuulumisia, kannanottoja ja huumoria

Kotimaisista kirjailijoista Jari Järvelä eli @JarvelaJari on aktiivisimpia twiittaajia. Hän viljelee huumoria ja tekee teräviä huomioita ympäröivästä maailmasta sekä kommentoi ajankohtaisia asioita.

 

Myös Pasi Ilmari Jääskeläinen eli @paziij on Twitterin tehokäyttäjä. Hän twiittaa kahdella kielellä, sillä hänen esikoisromaaninsa Lumikko ja yhdeksän muuta kiertää parhaillaan maailmaa englanninkielisenä käännöksenä The Rabbit Back Literature Society.

 

Sofi Oksanen eli @SofiOksanen on aktiivinen kirjallinen ja yhteiskunnallinen keskustelija, mutta hän saattaa jakaa myös reseptivinkkejä:

 

Kirjastonhoitaja ja DekkariNetin toimittaja Terttu Uusimaa twiittaa nimellä @tuusimaa. Hän jakaa ahkerasti kirja-alan uutisia.

 

Helposti mukaan Twitteriin

Twitterin käyttö on vaivatonta ja perusasiat oppii helposti. Nettiin on tehty myös suomeksi hyviä Twitter-oppaita vasta-alkajille. Pelasta maailma -blogissa tiivistetään mainiosti Twitterin hyödyt. Myös Lukulamppu twiittaa nimellä @Lukulamppu.

Lue myös: Twitterin kirjakoukut: 4 + 4 kiinnostavaa twiittaajaa

 

Teksti: Salla Brunou / Lukulamppu.fi. Kuva: Twitter HQ: Larry water bottles,  Aaron Durand (@everydaydude) / Twitter, Inc.

Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 -lisenssillä.

 

Oletko mukana Twitterissä? Seuraatko siellä kirjailijoita tai kirjallisuussivuja?

3 comments

  1. Seuraa myös @twlewi jos haluat Tuulevin lukublogin twiitit. Samalla myös mm. kirjastoalan kuulumisia.

    Tuo @kirjablogit on siitä salaperäinen botti, ettei se kerää kaikkia kirjablogeja. Ehkä vain bloggerista?

  2. Lukulamppu
    Author

    Kiitos! @Kirjablogit-botille voi varmasti Twitterissä osoittaa lisäyspyynnön, niin ylläpitäjä sen varmaankin sieltä huomaa. Salla / Lukulamppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.