emilia_kent_runotyton_tarina_jatkuu

Vilja-Tuulia Huotarinen,  Satu Koskimies: Emilia Kent – Runotytön tarina jatkuu

Muistatko Emilia Kentin, pienen runotytön? Mitä hänelle tapahtui L. M. Montgomeryn trilogian jälkeen? Yhden mahdollisen vaihtoehdon kertoo Vilja-Tuulia Huotarisen ja Satu Koskimiehen romaani Emilia Kent – Runotytön tarina jatkuu. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku ilmaiseksi.

 

Kanadalaisen L. M. Montgomeryn Runotyttö-kirjat ovat maailmankuuluja, ja ne saavat yhä edelleen uusia lukijoita.

Runoilija, kirjailija Vilja-Tuulia Huotarinen ja runoilija, tietokirjailija ja toimittaja Satu Koskimies tunnustautuvat Runotyttö-faneiksi. Emilia Kent on fanifiktiota ja kirjoitettu jatkoksi ja etenkin kunnianosoitukseksi Montgomeryn Runotyttö-kirjoille.

Tällainen lähtöasetelma on aina hieman riskialtis. Huotarinen ja Koskimies ovat kuitenkin onnistuneet. Me naiset -lehti arvioi, että tämä jatko-osa on suorastaan yllättävän hyvä: ”Emilia Kent – Runotytön tarina jatkuu (WSOY) on niin tyylipuhdas, kieleltään ja hengeltään alkuteoksille uskollinen romaani, että tekijän paikalla voisi yhtä hyvin lukea Lucy Maud Montgomery. Uusi sukupolvi tuskin edes huomaa, että teosten välillä on kulunut lähes sata vuotta.” Lue koko arvio ja tekijöiden lyhyt haastattelu.

Lumiomena-blogissa teosta luonnehditaan mainioksi ja tunnelmalliseksi. Kirjabloggari kirjoittaa: ”Emilia Kent on niin laadukas romaani, että uskoisin sen voivan innostaa uusiakin (aikuisia) lukijoita Runotyttöjen pariin.” Hän kertoo itsekin innostuneensa runotyttö Emiliasta toden teolla vasta Huotarisen ja Koskimiehen teoksen myötä. Lue koko blogiarvio.

Helsingin Sanomien Arla Kanerva sivuaa muutakin suomalaista fanifiktiota kirjoituksessaan. Hän arvioi, että Emilia Kentissä on säilynyt vanhojen Runotyttöjen tunnelma, mutta feminismiä on enemmän kuin alkuperäisteoksissa. Ote arviosta: ”Huotarisen ja Koskimiehen ansiosta Emilia ei määrity perheenemäntänä ja vaimona olemisen kautta. Riippumatta siitä, kuinka monta lasta lukija haluaa tulevaisuuden Emilialle ajatella, ei tämä luovu haaveistaan tai itsensä ilmaisemisesta.” Lue koko arvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Vilja-Tuulia Huotarisen ja Satu Koskimiehen Emilia Kent – Runotytön tarina jatkuu (WSOY 2018) on saatavana e-kirjana ja painettuna.

E-kirjan hinta on 14,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 22,50 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.