Helsingin Kirjamessut 2017

Viisi vinkkiä Helsingin Kirjamessuille

Kirjamessuilla saattaa vaivata runsaudenpula: minne menisin ja mitä tekisin, kun vaihtoehtoja on niin paljon? Kuuntelenko esityksiä, tapaanko tuttuja vai keskitynkö metsästämään kirja-aarteita?

Annamme viisi vinkkiä Helsingin Kirjamessuille. Koko kirjamessuohjelman löydät täältä.

  • To 25.10.2018 klo 10.30-11.00: Kirjamessujen avajaiset ja Rakkaudesta kirjaan -palkinto. Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi ja Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Robert Pence avaavat messut. Samassa tilaisuudesa jaetaan Rakkaudesta kirjaan -palkinto lukemisen edistämiseksi tehdystä työstä. On aina hieno tunnelma, kun paikalla on paljon kirjanystäviä ja suuri kirjatapahtuma, monelle yksi vuoden kohokohdista, on alkamassa. Lisätiedot tapahtumasta.
  • Pe 26.10.2018 klo 10.30-11.00: Tietokirjavinkkejä nuorille ja opetukseen. Moni suuntaa kirjamessuille erityisesti lukuvinkkejä saadakseen. Messuohjelmaa kannattaa tutkailla siitäkin näkökulmasta, mikä esitys antaisi kirjavinkkejä tietystä teemasta, tietylle lukijakunnalle tai tietystä genrestä. Suomen tietokirjailijat ry vinkkaa erityisesti nuorille lukijoille ja opetukseen sopivista kirjoista. Lisätiedot tapahtumasta.
  • La 27.10.2018 klo 12.00-12.30: Unelma omasta kirjasta – näin omakustantaminen toimii. Mikä on omakustanne, miten se julkaistaan ja miten sitä markkinoidaan? Omakustannevinkkejä antaa BoD – Books on Demand GmbH. Lisätiedot tapahtumasta.
  • Su 28.10.2018 klo 15.30-16.00: Novellikoukku Helsingin Kirjamessuilla. Messuhulinassa voi myös rauhoittua. Helsingin kaupunginkirjaston Novellikoukku rantautuu Yhdysvaltain suurlähetystön osastolle. Novellikoukussa voi kuunnella Kirjamessujen teemamaan mukaisesti amerikkalaisia tarinoita. Tuo mukaan oma käsityösi, neulo osastolla olevista langoista hyväntekeväisyyteen tai keskity vain kuuntelemaan novelleja. Lisätiedot tapahtumasta.
  • Anna (kirja)virran viedä: älä suunnittele etukäteen! Vaikka messulehdessä on houkutuksia ja eri hakusanoilla ja näytteilleasettajien nimillä löytyy ohjelmaa – esimerkiksi Suomen Kirjailijaliiton tarjonta on monipuolinen ja kiinnostava – messuille voi myös aivan hyvin mennä ilman ennakkosuunnitelmia ohjelmasta tai ostoksista. Voit yllättyä iloisesti, jos päädyt kuuntelemaan esitystä itsellesi vieraasta aihepiiristä tai ostaamaan kirjan, jonka olemassa olosta et edes tiennyt ennen messuja.

Tee testi: Millainen kirjamessuvieras olet?

Virittäydy kirjamessutunnelmiin Lukulampussa jo aiemmin ilmestyneen testin avulla. Testaa, millainen kirjamessuvieras olet.

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva: Messukeskus / Helsingin Kirjamessut

 

Mikä on sinusta kiinnostavinta kirjamessuilla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.