coffee-2390136_1280

Viisi syytä, miksi pokkari on hyvä lomakirja

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kuukauden kirjateema on pokkarit ja sarjakuvat. Pokkari on oiva valinta kesäkirjaksi – lue artikkelistamme, miksi.

Artikkeli ilmestyy yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.* Sarjakuvista on kerrottu artikkelissa Kirjateemana sarjakuvat: Klassikot myyvät aina.  Tämän artikkelin kuvituksena olevat teokset ovat esimerkkejä heinäkuun 2018 pokkarivalikoimasta Kierrätyskeskuksen verkkokaupassa. Verkkokaupassa on myynnissä erityisesti pokkaripaketteja; yksittäisteoksia löydät myymälöistä.

Lars Kepler -pokkaripaketti (5 €).

Lars Kepler -pokkaripaketti (5 €).

Miksi lomalle kannattaa ottaa pokkari mukaan?

1. Pokkari on pieni ja kevyt

Jos matkakassissa on vähän tilaa, pokkari mahtuu aina mukaan – ja jos paljon tilaa, saat mukaan monta pokkaria.

 

Marian Keyes -pokkaripaketti (4 €).

Marian Keyes -pokkaripaketti (4 €).

 

2. Pokkari on edullinen

Kierrätyskeskuksesta voit löytää pokkareita jopa ilmaiseksi. Myynnissä olevien hinnat lähtevät tyypillisesti parista eurosta. Pokkari ei tee siis rasita matkabudjettia. Ja toisaalta, jos kirja katoaa matkalla tai rähjääntyy reissussa, se ei ole pokkarin kohdalla yhtä harmillista kuin kalliimman teoksen kohdalla.

Pokkaripaketti: valikoima luettavaa yht. 4 €.

Pokkaripaketti: valikoima luettavaa yht. 4 €.

3. Voit löytää vanhan suosikkisi pokkarina

Uuden, kovakantisen kirjan elinkaari on usein valitettavan lyhyt. Toisaalta monista kirjoista otetaan pokkaripainos, ja pokkareiden joukosta voikin löytää aarteita. Kirja-aarteiden metsästäjän kannattaa usein ylipäätään suunnata paikkoihin, joissa on myynnissä käytettyjä kirjoja.

pokkaripaketti_sophie_kinsella

 

4. Pokkari on helppo kierrättää

Oletko joskus napannut luettavaksi kirjan hotellin kirjahyllystä tai kirjaston kierrätyskirjapisteestä? Jospa seuraavalla kerralla jättäisit muiden luettavaksi oman matkakirjasi, sitten kun et enää itse sitä tarvitse. Voit ilahduttaa toista lukijaa ja saada matkakassiin tilaa uusille kirjahankinnoille.

 pokkaripaketti_william_shakespeare

5. Hyvä tarina on aina hyvä tarina

Formaatti ei tee tarinaa. Pehmeäkantinen tai sähköinen kirja on ihan yhtä hyvä kuin kovakantinen: sisältö ratkaisee.

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuvat: artikkelin pääkuva Pixabay, kirjojen kuvat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lisää kirjoja löydät Kierrätyskeskuksen verkkokaupasta.
Jos verkkokaupasta tilatut kirjat noudetaan Kierrätyskeskuksen myymälästä, tilaukseen ei tule toimituskuluja. Katso verkkokaupan toimitusehdot.

Kuukauden kirjateema näkyy myös kaikissa Kierrätyskeskuksissa. Kuukauden kirjat ovat kassojen lähettyvillä.

 sisaltoalue_mainospalkki

*Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.

 


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.

Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan.
Lue Lukulampun Kierrätyskeskus-artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.