viisi_syyta_kuunnella_aanikirjoja_kuva_pixabay

Viisi syytä kuunnella äänikirjoja

Moni on löytänyt äänikirjat viime vuosina – mutta edelleen on monia, joita ne vielä arveluttavat: pysynkö kärryillä, jaksanko kuunnella ja mistä tiedän, millainen kirja sopii minulle äänikirjaksi? Listasimme viisi syytä kuunnella äänikirjoja.

1. Äänikirja auttaa keskittymään

Usein äänikirjojen ajatellaan vaativan paljon keskittymiskykyä, mutta oikeastaan näin ei ole. Stressi tai melu voivat unohtua, kun tarina menee omalla tahdillaan eteenpäin. Hyvän äänikirjan kanssa voi todella tuntua siltä kuin olisi ystävän seurassa: ja äkkiä huomaat, että olet keskittynyt vain tuon ystävän juttuihin, et muuhun. Miten rentouttavaa ja palkitsevaa! Toisaalta monimutkaisien tai pitkien äänikirjojen kuunteleminen voi opettaa keskittymään ja hahmottamaan asioita pelkästään kuullun perusteella. Niistä taidoista ei ole haittaa kenellekään.

2. Äänikirja on ergonominen

Tuntuvatko silmät väsyneiltä, kivistääkö niskaa? Lepuuta kroppaa, mutta jatka kirjoista nauttimista: valitse äänikirja.

3. Äänikirja lisää kirja-aikaa

Moni lukutoukka haluaisi vain lukea, mutta ikävä kyllä se ei ole useimmille mahdollista. Äänikirjan voi kuitenkin ”salakuljettaa” mukaan ulkoilemaan, kuntoilemaan ja työmatkalle. Moni kuuntelee äänikirjoja kotitöitä tehdessään ja jotkut jopa uidessaan.

4. Äänikirja sopii muillekin kuin lukutoukille

Jotkut taas eivät ole erityisen kiinnostuneita juuri lukemisesta, vaikka ovatkin tiedon- ja tarinanhaluisia. Äänikirja on ratkaisu tähänkin tilanteeseen.

5. Äänikirjoihin tutustuminen on helppoa

Äänikirjoja saa esimerkiksi kirjastoista. Lukulampun yhteistyökumppanin Elisa Kirjan verkkopalvelussa voit kuunnella kirjojen ääninäytteet ilmaiseksi. Samalla saat tuntumaa tiettyjen kirjojen lisäksi siihen, millaiset kirjat ja lukijat tuntuvat sinulle sopivimmilta. Moni aloittaa lempikirjastaan tai mahdollisimman vetävästä ja koukuttavasta kirjasta.

Lukulampussa ilmestyneisiin äänikirjaesittelyihin voit tutustua täällä, ja täältä taas löydät lisää artikkeleja äänikirjoista.

 

Teksti: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuva: Pixabay
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

Millaisia kokemuksia sinulla on äänikirjoista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.