Pääsiäisen lukuvinkit

Viisi lukuvinkkiä pääsiäiseksi

Mitä lukisin pääsiäisenä? Kirjoja, tietenkin, mutta tässä myös neljä artikkelilinkkiä ja yksi sivustovinkki etenkin lapsiperheille. Toivotamme hyvää ja lukevaista pääsiäistä!

 

irisrukka6_kaivopuisto1

Klassikko herättää nostalgisia tunteita: Iris rukan Kaivopuistossa

Lukulamppu tutki Iris rukan Helsinkiä kamerat kaulassa kaksi vuotta sitten. Anni Swanin kirjassa ei mainita tarkasti, missä Iris tai hänen sukulaisensa asuvat, mutta siitä huolimatta Iriksen ajan Helsinki oli helppo löytää: lyhtyjä, taloja ja laivoja on yhä. Lue ja katso artikkeli: Kirjailijan kintereillä: Iris rukan Helsinki.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Haaveilua, matkailutietoja ja kirjavinkkejä: Virginia Woolfin majakalta Harry Potterin sillalle

Vuosi sitten Lukulampun toimittaja vietti viikon Skotlannissa, Isle of Skyella Virginia Woolfin Majakan maisemissa. Katso kooste Skotlantiin sijoittuvista kirjoista ja kirjallisista paikoista.

 

Kirjoja puista ja metsästä

 

Luonnonrauhaa ja puiden tarinoita: Kirjoja puista ja metsästä

Pääsiäinen on rauhoittumisen aikaa. Moni ulkoilee tai mökkeilee, tai karkaa luonnon helmaan ainakin ajatuksissaan. Metsään pääsee myös kirjallisesti. Katso kooste: Top 15: Kirjoja puista ja metsästä.

 

Julkaista voi myös itse: Omakustantamisen arvostus kasvaa

Jos kirjoitat ja mietit tapoja julkaista tekstiksi, lue Books on Demand -omakustannepalvelun International Key Account Manager Saara Golombekin tuore haastattelu omakustantamisen kuulumisista. Lue artikkeli: Omakustantamisen arvostus kasvaa.

 

Iltasatupalvelu tuo suomenkieliset sadut verkkoon ja ulkosuomalaisten lasten luokse

Lapsiperheen sivusto: Iltasatu.org

Lopuksi sivustovinkki lapsiperheille ja kaikille satujen ystäville Suomessa ja maailmalla. Iltasatu.org kokoaa verkkoon klassikko- ja nykysatuja, ja niitä voi lukea ilmaiseksi. Klikkaa sivustolle tai lue Iltasatu-palvelun perustajan haastattelu.

 

Vinkit kokosi Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.