flowering-tree-3345328_1280

Viisi kirjavinkkiä puutarhatunnelmointiin ja kotipuutarhurille

Millaisia ovat tämän kevään uudet puutarhakirjat? Katso vinkit puutarhatarinoista sekä puutarhahistoriasta ja -tiedosta kiinnostuneelle.

 

mari_moro_kukkanuottasilla

Mari Mörö: Kukkanuottasilla

Kirjailija Mari Mörö on myös  tunnettu ja taitava viherpeukalo sekä puutarhatarinoiden kertoja. Kukkanuottasilla (Teos 2018) kertoo pakinatyyliin ja kauniiden valokuvien kera puutarhamuistoista: mikä onnistui ja ilahdutti, mikä ei mennytkään aivan suunnitelmien mukaan. Kirja on viihdyttävää luettavaa kaikille omaa pihaa laittaville tai omasta pihasta haaveileville. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.*

 

puutarhakirjeita

 

Hannimari Heino ja Kristiina Wallin: Puutarhakirjeitä

Kahden runoilijan, Hannimari Heinon ja Kristiina Wallinin, Puutarhakirjeitä (Atena 2018) on levollista luettavaa. Se koostuu nimensä mukaisesti kirjeistä, joita Heino ja Wallin kirjoittavat toisilleen. Kauniin, runollisen tekstin kautta piirtyy kuva puutarhasta ja vuodenkierrosta sekä naisten ystävyydestä. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

 

malva_ja_mulperi

 

Teija Alanko: Malva ja Mulperi – poimintoja entisajan puutarhoista

Teija Alangon Malva ja Mulperi – poimintoja entisajan puutarhoista  (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 2018) on kiinnostava ja monipuolinen katsaus kotimaiseen puutarhahistoriaan kartanonpihoista muun muassa Turun linnaan ja kasvitieteellisiin puutarhoihin. Puutarhojen lisäksi teos esittelee hyötykasveja. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

 

kukkiva_kasvimaa_potager

Heidi Haapalahti, Teija Tuisku ja Gunilla Törnroos: Kukkiva kasvimaa – potager

Kasvimaa voi olla kaunis ja kutsuva! Sen todistaa runsaiden kuvien ja vinkkien kera Heidi Haapalahden, Teija Tuiskun ja Gunilla Törnroosin Kukkiva kasvimaa – potager (Tammi 2018). Potagerin ajatus nojaa ranskalaiseen puutarhaperinteeseen, ja tämä kirja lupaa, että hyvin suunnitellun kasvimaan voi sijoittaa vaikkapa pihan paraatipaikalle. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

 

 

koko_perheen_puutarhakirja

 

Reima Flyktman: Koko perheen puutarhakirja

Reima Flyktmanin Koko perheen puutarhakirjassa (Readme.fi 2018) on kannustava ja käytännöllinen lähtökohta: kasvimaan ja puutarhan perustaminen on helppoa ja sopii kaikenikäisille. Suomalaisessa kirjassa on runsaasti ohjeita ja kuvia. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

sisaltoalue_mainospalkki
Lue myös:

– Yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa julkaistu artikkeli Puutarhakausi alkaa: asiaa ympäristökoulutuksesta, lapsista puutarhassa ja puutarhakirjoista
– Kirjailijan kintereillä -artikkelit: Töölön kirjailijapuisto ja Fredrika Runebergin puutarhassa

Teksti: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuva: Pixabay
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

Mitä uutta tai vanhaa puutarhakirjaa suosittelet?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.