Kuvapohja_joulukuunvinkit

Kymmenen jouluista äänikirjaa

Olisiko uuden jouluperinteen paikka: kuuntele jouluna omassa rauhassa, perheen parissa tai vaikka ystävien seurassa jouluinen äänikirja! Keräsimme yhteen esimerkkejä Elisa Kirjan valikoimista. Lisää jouluisia äänikirjoja lasten ja aikuisten makuun löydät täältä

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

elisakirja_saiturinjoulu_1000x1000_041215
Charles Dickensin Saiturin joulu -klassikko sopii myös niille, jotka eivät tunne olevansa läpeensä jouluihmisiä. Siinä saita Scrooge, vanha ja tympeä mies, saa vieraakseen menneiden aikojen ja tulevaisuuden joulujen haamut – voiko joulun taika tavoittaa myös kylmän ja itsekkään ihmisen?  Tutustu täällä.

 

joulupukki

 

Zacharias Topeliuksen Joulupukki selvittelee joulupukin taustaa: kuka tai mikä joulupukki oikeastaan on? Satu perustuu vanhoihin joululauluihin. Tutustu täällä.

 

noita_nokinenan_jouluaatto_600x600

 

Noita Nokinenä on kaikkien aikojen kuuluisimpia kotimaisia noitahahmoja – radiosta tuttu. Toini Vuoriston käsikirjoittamia ja ohjaamia Noita Nokineniä on ilmestynyt myös useina äänikirjoina. Tutustu täällä.

 

Mauri Kunnas joulutarinat

 

Mauri Kunnaksen tarinoita rakastavat kaikenikäiset. Lars Svedberg lukee Joulutarinat-äänikirjakokoelmassa kolme suosikkitarinaa: Joulupukkikirja, Kaksitoista lahjaa joulupukille ja Joulupukki ja noitarumpu.  Tutustu täällä.

 

vanhanajan-joulurunoja

 

Vanhanajan Joulurunoja -kokoelma esittelee vaikuttavan määrän joulurunoutta suomalaisilta klassikkorunoinoilijoilta. Kuuntele runo kerrallaan tai rauhoitu pidemmäksi aikaa runojen ääreen. Tutustu kirjaan ja lue sisällysluettelo täällä.

 

tompanjoulu_cover

 

Tomppa arvaa, että jotain jännittävää on tulossa, kun ikkunaan syttyy joulutähti. Kotiin ilmestyy muitakin uusia ja outoja asioita… Kristiina Louhen Tompan joulu -kuvaäänikirja sopii perheen pienimpien joulunodotukseen ja -viettoon.  Tutustu kirjaan.

 

puluboin ja ponin komerokirja

Veera Salmen lastenkirjassa Puluboin ja Ponin komerokirja joulu uhkaa mennä pahasti pieleen. Sitten rakennetaan jouluinen salamaja komeroon! Tutustu kirjaan.

poika_nimelta_joulu

 

Matt Haigin Poika nimeltä Joulu -kirjaa on luonnehdittu uudeksi jouluklassikoksi. Kyseessä on kaikenikäisille sopiva, hauska ja samaan aikaan koskettava seikkailukertomus isästä ja pojasta, lumesta, sieppauksesta, tontuista, hullusta porosta ja pojasta nimeltä Nikolas. Tutustu täällä.

bobin_joulu

 

Bobin joulu on aikuisten kissaihmisten joulukirja. Siinä kuuluisan, hurmaavan katukatti Bobin isäntä James Bowen kertoo jouluistaan Lontoon kylmillä kaduilla. Miten ne muuttuivat, kun Bob-kissa astui hänen elämäänsä? Tutustu kirjaan.

raidin_joulu

 

Harri Nykäsen Raidin joulu -novelli taas on dekkarinlukijan valinta. Raid palaa joulun aatonaattona syntymäkyläänsä käydäkseen vanhempiensa haudalla. Samalla hän aikoo selvittää, pitääkö hänelle nimettömässä kirjeessä tullut tieto paikkansa… Alkaa tapahtumasarja, jonka ansioista Raidin joulusta ei tule lainkaan ennakkosuunnitelmien mukainen. Tutustu täällä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

Mikä on mielestäsi paras joulukirja? Kerro oma kirjavinkkisi.

Artikkeli on ilmestynyt 21.12.2o15 otsikolla Viisi jouluista äänikirjaa. Siihen on päivitetty lisää kirjavinkkejä 22.12.2017.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.