Ilmaiset_kirjalahjat_kuva_pixabay

Viisi ilmaista kirjalahjaideaa

Lukutoukat haluavat tunnetusti sekä antaa että saada kirjoja ja kirjallisia lahjoja. Tällainen lahja voi olla ilmainen! Katso kirjalahjavinkit.

 

1. Kirjanlukuhetki

Yhteinen lukuhetki ilahduttaa lapsia, mutta myös aikuisia – kokeile vaikka! Piristä lahjansaajan päivää lupaamalla lukea juuri hänelle valitsemaasi kirjaa ja lue osuva kohta tai vähitellen koko kirja. Lahjansaaja voi olla naapurin lapsi tai sukulaisvanhus, mutta yhtä hyvin myös puoliso tai koko perheenne. Yhdessä lukeminen ja kuunteleminen on antoisaa ja rauhoittavaa.

(Myös äänikirjoja voi kokoontua kuuntelemaan porukalla.)

 

2. Oman hyllyn aarre kiertoon

Onko kotihyllyssäsi kirja, jota ystäväsi on etsinyt tai jonka uskot puhuttelevan häntä? Kertaalleen, tai moneenkin kertaan, luetun kirjan voi hyvin antaa lahjaksi. Kirjoita korttiin, miksi valitsit juuri tämän kirjan, niin lahjansaaja on vielä ilahtuneempi.

Ilmaisia kirjoja voi etsiä myös Kierrätyskeksusista ja esimerkiksi kirjastojen kirjankierrätyspisteistä.

 

3. Kirjallinen kävelyretki

Sijoittuuko jokin teos, tai jotkut teokset, ystäväsi kotikulmille tai häntä kiinnostavaan paikkaan? Lähde kirjalliseksi oppaaksi! Suunnittele kirjallinen kävelyreitti ja lue välillä katkelmia sen nimikkoteoksesta. Kirjallinen kävely on varmasti mieleenjäävä lahja.

Moni lukija ilahtuu myös kirjallisen esikuvan mukaan suunnitellusta ateriasta, mutta aterian tarjoaminen ei ole ilmaista. Kirjallisiin kävelyretkiin löytyy ideoita Lukulampun Kirjailijan kintereillä -juttusarjasta.

 

4. Sitaattikokoelma

Kokoa lahjansaajalle häntä puhutteleva sitaattikokoelma. Sitaattikokoelma ilahduttaa jo sähköpostiviestinä, mutta voit myös sommitella sitaatit kauniisti ja tulostaa ne. Ties vaikka lahjasi päätyisi seinälle kehyksiin!

 

5. Kirjasuosituslista ensi vuodeksi

Lukuvinkit ovat suosittu puheenaihe lukijoiden tavatessa. Mitä jos räätälöisit lahjansaajalle lukusuosituslistan, eräänlaisen kirjallisen soittolistan? Voit laittaa mukaan lyhyet perustelut kustakin listan teoksesta.

Jos lahjansaaja on kiinnostunut lukupiiritoiminnasta, voitte kumpikin lukea listan teokset ja käydä lukukokemuksia yhdessä läpi.

 

Teksti: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuva: Pixabay
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 -lisenssillä.
Artikkeli on julkaistu alun perin 22.12.2016 ja uudelleen 21.11.2019.

 

Millaisia ilmaisia kirjallisia lahjoja olet antanut tai saanut?

2 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.