viikon kirja pasi ilmari jääskeläinen

Viikon kirjailija Pasi Ilmari Jääskeläinen

Pasi Ilmari Jääskeläisen teoksia voi nyt ostaa edullisesti painettuina versioina, eurolla e-kirjoina tai ladata ilmaiseksi verkosta.

Kirjailija Pasi Ilmari Jääskeläinen on saanut viime aikoina paljon huomiota kirja-alaa ruotivilla bloggauksillaan ja sillä, että hän on laittanut uusimman romaaninsa Sielut kulkevat sateessa nettisivuilleen ilmaiseksi ladattavaksi e-kirjaksi. Elisa Kirjalla ja Pasi Ilmari Jääskeläisellä taas on sopimus, jonka mukaan kolme Jääskeläisen romaania on ostettavissa e-kirjoina yhden euron kappalehintaan.

Miksi näin?

Kiinnostunut löytää Jääskeläisen blogilinkkien kautta paljonkin lisätietoa ja -pohdintaa, mutta lyhyesti Jääskeläinen haluaa kyseenalaistaa sitä, miten kirja ei ole olemassa ilman ”hypeä” ja toisaalta, miten hypetetynkin teoksen elinkaari on hyvin lyhyt, vain pari kuukautta eli yhden kirjasesongin verran. Pasi Ilmari Jääskeläisen romaanit ovat olleet esillä etenkin suomalaisissa kirjablogeissa ja esikoisromaanin Lumikko ja yhdeksän muuta käännös The Rabbit Back Literature Society on pärjännyt hyvin ulkomailla. Tämä ei ole silti taannut, että viimeisin romaani Sielut kulkevat sateessa olisi saanut lukevan yleisön tai etenkään median huomiota laajemmin, saati että siitä olisi tullut myyntimenestys. Pasi Ilmari Jääskeläinen kirjoittaa verkkosivuillaan:

”Suomessa uusin romaanini Sielut kulkevat sateessa julkaistiin syksyllä 2013. Parnasso ja muutama kirjabloggari julistivat sen tuotantoni parhaaksi romaaniksi, paremmaksi kuin yhdeksään maahan myyty esikoiseni.

Kirjoitin kirjaa kolme vuotta. Se oli markkinoilla pari kuukautta, kävin puhumassa siitä kirjamessuilla ja radiossa, mutta se ei kiinnostanut suuremmin mediaa eikä suurta yleisöä. Sitten se katosi kevään 2014 kirjojen tieltä alelaareihin ja unohduksiin, ja käytännössä lakkasi saavuttamasta uusia lukijoita kaupallisen tuotteen muodossa. Suurin osa julkaistuista kirjoista kokee jokseenkin saman – useimmat kirjat eivät itse asiassa elä markkinoilla päivääkään.

En siis katso menettäväni mitään, kun annan romaanin e-kirjana nyt nettiin kaikkien vapaasti jaettavaksi. Ehkä ilmainen versio on pitkäikäisempi kuin kaupallinen julkaisu. ”

 

 sisaltoalue_mainospalkki

Tutustu kirjailijaan ja teoksiin

 

Pasi Ilmari Jääskeläiseen voi tutustua hänen kirjoitustensa lisäksi myös Lukulampun haastattelun kautta. Kirjailija vastasi Mitä luet -juttusarjamme kysymyksiin viime keväänä ja mainitsi yhdeksi suosikkikirjakseen Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan. Lue haastatattelu täällä.

 

Sielut kulkevat sateessa
Sielut kulkevat sateessa (Atena 2013)

 

Lukulampun kaupassa painettuna teoksena 27,90 €
Elisa Kirjan e-kirjana 1,00 € 31.3.2015 asti
Ilmaisena epub-tiedostona 0,00 €

Nyt tapetilla ollut teos Sielut kulkevat sateessa on trillerimäinen ja kauhunkin elementtejä sisältävä kertomus sairaanhoitaja Juditista ja hänen erikoisesta uudesta työpaikastaan. Kummalliset työtehtävät saavat Juditin, ja lukijan, pohtimaan, onko ihmisellä sielua ja mikä sielu on. Psykologinen romaani vie perimmäisten kysymysten äärelle, se pohtii rakkautta ja oikeudenmukaisuutta.

 

Harjukaupungin salakäytävät

 

Harjukaupungin salakäytävät (Atena 2012)

 

Lukulampun kaupassa 9,00/27,60 € (pokkarina/kovakantisena)
Elisa Kirjan e-kirjana 1,00 € 31.3.2015 asti

Harjukaupungin salakäytävät sijoittuu Jyväskylään ja on epätavanomaisiakin piirteitä sisältävä sujuva ja elokuvamainen romaani kustantaja Olli Suomisesta, joka elää perin tavanomaista perhe- ja omakotitaloelämää. Sitten lapsuudentuttu, nykyinen menestyskirjailija, Kerttu Kara saapuu maisemiin ja haluaa tutkia entien kotikaupunkinsa salakäytäviä… Kirjan tekee erikoiseksi se, että siihen on kirjoitettu kaksi erilaista loppua. Toisen lopun lukija löytää kirjansa lopussa olevasta verkko-osoitteesta.

 

 

 

Lumikko ja yhdeksän muuta

 

Lumikko ja yhdeksän muuta (Atena 2006)

 

Lukulampun kaupassa painettuna teoksena 9,00 € (pokkari)
Elisa Kirjan e-kirjana 1,00 € 31.3.2015 asti

Pasi Ilmari Jääskeläisen esikoisromaani Lumikko ja yhdeksän muuta on maagisen realismin keinoin toteutettu mysteeriromaani ja ylistys kirjoille ja kirjastoille. Nuori äidinkielen opettaja Ella Milana palaa kotiseudulleen ja löytää paitsi kuulun lastenkirjailijan Laura Lumikon perustaman kirjailijaseuran ja sen pelaaman kummallisen Pelin myös kirjoja, jotka tuntuvat elävän omaa elämäänsä.

Teoksiin voi tutustua yllä olevien kauppalinkkien kautta. Pasi Ilmari Jääskeläisen verkkosivulinkkien kautta löytyy useita teoksiin liittyviä kirja-arvioita. Tutustu myös Pasi Ilmari Jääskeläisen muuhun tuotantoon Lukulampun kaupassa sekä Elisa Kirjalla.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lukulampun verkkokirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi Oy:n kanssa. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.