Pieni runotyttö äänikirja

Viikon äänikirja: L. M. Montgomery, Pieni runotyttö

Kanadalaisen Lucy Maud Montgomeryn tarinat eivät ole menettäneet tehoaan sadassa vuodessa. Kun kerroimme hiljattain Facebook-sivullamme, että Vihervaaran Annan tarinasta tehdään uutta filmatisointia, tieto herätti ihastusta. Montgomeryn humoristisen ja lämminhenkisen kerronnan ystävät voivat nauttia hänen teoksistaan myös suomenkielisinä äänikirjoina. Elisa Kirjasta on saatavana Pieni runotyttö sekä Anna-sarjan osia. Kuuntele Runotytön ääninäyte!

 

Emilia ei tiennyt, että häntä säälittiin, eikä tiennyt, mitä yksinäisyys merkitsi. Hänellä oli seuraa yllin kyllin. Oli isä ja Mikki ja Tuhma ja Töpö. Tuulen tyttö oli aina lähettyvillä, ja entä puut: Aatami ja Eeva ja Kokkahonka ja kaikki ystävälliset koivuttaret.

Ja sitä paitsi ’leimahdus’. Hän ei koskaan tiennyt, milloin se tuli, hän odotti aina sen ilmestymistä jännittyneenä ja kiihkeästi. (L. M. Montgomery: Pieni runotyttö, Emily of New Moon, WSOY 1987, 9. painos. I. K. Inhan uudistettu suomennos)

 

Pieni runotyttö eli Uudenkuun Emilia on kautta maailman tunnettu ja rakastettu, tämän päivän aikuislukijallekin samastuttava hahmo.

Emilian tarina on suorastaan oikeaoppista tyttökirjaklassikkojen materiaalia: Kaunis, lahjakas ja hieman erikoinen orvoksi jäänyt tyttö lähetetään sukulaistensa hoiviin. Aluksi Emilian on vaikea saada ystäviä, mutta vähitellen hän löytää oman paikkansa yhteisössä. Kirjoittaminen, luonto ja mielikuvitus antavat Emilialle lohtua ja voimaa.

Pienessä runotytössä viehättää sama mikä muissakin L. M. Montgomeryn teoksissa. Kerronta on tarkkaa mutta sujuvaa, sankaritar on kuvattu empaattisesti mutta huumoria, ilkikuristakaan, kaihtamatta. Montgomery muistuttaa, miten omalle itselleen kannattaa aina olla uskollinen, eikä eläimiä, kasveja tai luonnonilmiöitäkään kannata väheksyä ystävinä. Tämän päivän ihminen pääsee Montgomeryn teosten kautta yhtäältä ajattomien yleisinhimillisten teemojen pariin, toisaalta sympaattiselle aikamatkalle 1900-luvun alun Kanadaan ja Prinssi Edwardin saarelle.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele ääninäyte

 

Pieni runotyttö on saatavana Elisa Kirjasta äänikirjana hintaan 26,00 €. Reilu 17-tuntinen äänikirja viihdyttää monenikäisiä kuuntelijoita vaikkapa mökillä tai kesän automatkoilla. Tutustu äänikirjaan ja kuuntele ääninäyte Elisa Kirjassa. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Elisa Kirjan äänikirjoissa on myös neljä Anna-kirjaa. Tutustu niihin sekä kirjailijan esittelyyn.

Äänikirjat-avainsanalla merkityistä artikkeleistamme saat tietoa niin Elisa Kirjan äänikirjoista kuin ylipäätään siitä, miten äänikirjoja voi kuunnella ja mistä niitä löytää kuunneltavaksi. Lue artikkeleja täällä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

 

 

Maanantainen Mitä luet? -juttusarjamme on kesätauolla. Esittelemme sen ajan joka maanantai Viikon äänikirjan Elisa Kirjasta: tiedossa on poimintoja niin uutuuksista kuin klassikoistakin.  Viikon kirja -artikkelisarjamme, jossa esitellään ajankohtaisia, sekä painettuna että e-kirjana saatavia, teoksia löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.