Veikko Huovinen äänikirjat

Veikko Huovinen: Havukka-ahon ajattelija ja Konsta Pylkkänen etsii kortteeria

Viikon äänikirjamme vievät keskelle suomalaista luontoa, osuvia havaintoja ja huumoria sekä ennen kaikkea sinisiin ajatuksiin. Veikko Huovisen luoma Konsta Pylkkänen on Suomen tunnetuin korpifilosofi ja yksi rakastetuimmista kirjallisista hahmoistamme. Tutustu Pylkkäs-äänikirjoihin ja kuuntele kirjojen lukunäytteet!

 

Havukka-ahon ajattelija ilmestyi vuonna 1952 Veikko Huovisen esikoisromaanina, heti myös läpimurtoteoksena. Kainuun korpimailla oppineita tutkijoita auttava omintakeinen ja kaikkitietävä Konsta Pylkkänen vetosi lukijoihin hieman kieroilevalla mutta sydämellisellä luonteellaan. Konsta Pylkkäsen ajatukset ovat piruilevan humoristisia, suuria ja pieniä mittoja kaihtamattomia, Konstan sanoin ”yleisihmisellisiä”. Yhteishyvä-lehti kiteytti arviossaan vuonna 1952 kirjan: ”Kerrassaan riemastuttava kertomus.”

Havukka-ahon ajattelija sai sittemmin kaksi jatko-osaa. Konstan Pylkkerö ilmestyi vuonna 1961, ja Konsta Pylkkänen etsii kortteeria vuonna 2004. Konsta Pylkkänen etsii kortteeria on ilmestynyt ensimmäisen osan tavoin äänikirjana.

Lisää tietoa Konsta Pylkkäsen maailmasta, ajatuksenjuoksusta ja mielenlaadusta saa esimerkiksi Ylen Elävän arkiston sivuilta, joista löytyy muun muassa kuunnelmaotteita. Tutustu täälläHavukka-ahon ajattelija on nähty myös valkokankaalla. Romaaniin perustuva elokuva sai ensi-iltansa tammikuussa 2o10. Katso elokuvan traileri.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Kuuntele ääninäytteet

 

Veikko Huovisen Havukka-ahon ajattelija on saatavana Elisa Kirjan äänikirjana hintaan 11,90 €. Äänikirjan (WSOY 2015) lukijana on Risto Mäkelä. Tutustu kirjaan ja kuuntele ääninäyteÄänikirjojen ostamiseen ja kuuntelemiseen riittää tietokone internetyhteydellä.

Teoksessa Konsta Pylkkänen etsii kortteeria Pylkkäs-Konsta etsii paikkaa, jossa voisi rauhoittua maailman suhdanteilta ja melskeiltä. Äänikirjaversion (WSOY 2015) lukee Kari Paju. Tutustu kirjaan ja kuuntele ääninäyteMyös tämän äänikirjan hinta Elisa Kirjassa on 11,90 €.

Havukka-ahon ajattelija on ilmestynyt myös e-kirjana. Lisätietoa ja lukunäyte.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Esittelemme joka viikko Viikon äänikirjan Elisa Kirjasta: poimintoja niin  uutuuksista kuin klassikoistakin.  Viikon kirja -artikkelisarjamme, jossa esitellään ajankohtaisia, sekä painettuna että e-kirjana saatavia, teoksia löydät täältä. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

Millaisia muistoja sinulla on Havukka-ahon ajattelijasta tai sen jatko-osista?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.