Twitter_Kuvapohja_800_415

Twitterin kirjakoukut: 4 + 4 kiinnostavaa twiittaajaa

Mikroblogipalvelu Twitter kerää Suomessakin tasaiseen tahtiin lisää käyttäjiä. Twitterissä viestitään korkeintaan 140 merkin mittaisilla teksteillä ja kuvilla. Twitteriä on miellyttävä käyttää myös mobiililaitteilla. Koska Twitter-viestit näkyvät oletusarvoisesti kaikille, on Twitterissä erittäin helppo päästä vaihtamaan ajatuksia vaikkapa kansainvälisten menestyskirjailijoiden kanssa. Keskitymme tässä jutussa englanninkielisiin kirjatwiittaajiin Twitterin kansainvälisen luonteen vuoksi, mutta myös kotimaisia kirja-alan toimijoita löytyy Twitteristä runsaasti.

 

Kirjallisuusliitteiden parhaimmistoa

Suuret englanninkieliset sanomalehdet tuottavat tasokkaita kirjallisuusjuttuja. Twitterin kautta on helppo poimia kiinnostavia tärppejä. New York Times Books eli @nytimesbooks nostaa verkkolehden kirjajuttuja yli 900 000 seuraajansa luettavaksi.

 

Brittilehti Guardianin kirjaosasto Guardian Books eli @GuardianBooks tavoittaa myös liki 700 000 seuraajaa. Juttujen joukossa on sekä korkeakirjallista että populäärimpää ainesta.

 

Niin ikään brittiläinen sanomalehti The Telegraph twiittaa kirjoista nimellä @TelegraphBooks yli 100 000 seuraajalle.

 

Yhdysvaltalainen L.A. Times twittaa kirjoista nimellä @latimesbooks. Liki 400 000 seuraajaa saa luettavakseen aavistuksen viihteellisempiä linkkejä kuin kolmen aiemmin mainitun twiittaajan kautta.

 

Kirjailijat ottavat kantaa ja juttelevat mukavia

Monet kirjailijat ottavat Twitterissä kantaa yhteiskunnallisiin asioihin. Esimerkiksi Margaret Atwood tavoittaa @MargaretAtwood-tilillään liki 500 000 lukijaa. Hän twiittaa usein ympäristöasioista.

 

Myös fantasiakirjailija Neil Gaiman on yhteiskunnallisesti aktiivinen. Gaimanin Twitter-tili on nimeltään @neilhimself ja hänellä on noin kaksi miljoonaa seuraajaa.

 

Kauhukirjailija Stephen King taas saattaa tarinoida hyvinkin maanläheisistä asioista. @StephenKing on kerännyt yli 400 000 seuraajaa.

 

Chick lit -kirjailija Marian Keyes twiittaa rupattelevaan sävyyn. @MarianKeyes jakaa mietteitään lähes 60 000 seuraajalle. Näköjään myös pohjoismaiset rikossarjat ovat Keyesin mieleen:

 

 

Helposti mukaan Twitteriin

Twitterin käyttö on vaivatonta ja perusasiat oppii helposti. Nettiin on tehty myös suomeksi hyviä Twitter-oppaita vasta-alkajille. Pelasta maailma -blogissa tiivistetään mainiosti Twitterin hyödyt. Myös Lukulamppu twiittaa nimellä @Lukulamppu.

 

Teksti: Salla Brunou / Lukulamppu.fi. Kuva: Twitter Bird, Marisa Allegra Williams (@marisa) / Twitter, Inc.

Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 -lisenssillä.

 

Oletko mukana Twitterissä? Seuraatko siellä kirjailijoita tai kirjallisuussivuja?

2 comments

 1. Seuraan Twitterissä suomalaisia kirjailijoita, kustantajia, kirjabloggaajia, kirjastoja jne.
  Toimin Lapin Kirjallisuusseurassa, jonka @Lapillinen Twitter-sivulla kerromme lappilaisista kirjauutuuksista ja pohjoisista kirjallisuustapahtumista.

  Hieman ihmettelen, ettei esimerkeissänne ole yhtään suomalaista kirjailijaa tai kirjallisuustoimijaa. Heitä alkaa olla kiitettävissä määrin Twitterissä, vaikka seuraajaluvut eivät ylläkään satoihin tuhansiin.

 2. Lukulamppu
  Author

  Hei!

  Lukulamppu seuraa Twitterissä useita kotimaisia kirja-alan toimijoita, joten Lukulampun Twitter-tilin kautta löytyy kotimaisia toimijoita runsaasti. Tässä jutussa oli tietoinen valinta nostaa esiin kansainvälisiä kirja-alan toimijoita – ehkäpä joskus jossakin toisessa jutussa voisi nostaa esiin nimenomaan kotimaisia twiittaajia.

  Salla / Lukulamppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.