Roomalainen kirjakoju

Twitterin kirjakaupat, eli mukavimman kirjakaupan jäljillä

Twitteristä puhutaan usein asiamediana, mutta kirjanystävä löytää sieltä myös monenlaista kirjahaaveiluun sopivaa. Olemme kurkistaneet jo pop-up-kirjastojen maailmaan, ja tänään etsitään Twitterin kiehtovinta kirjakauppakuvaa. Tässä kansainvälisiä ehdokkaita haulla #bookstore. Mikä on suosikkisi ja miksi?

 

 

Suomalaisia kirjakauppa-twiittauksia voi etsiä esimerkiksi haulla #kirjakauppa, jolla löytyy kuvia ja erityisesti kirjakauppaan liittyviä puheenvuoroja.

Kirjakauppapuheenvuoroto ovat tärkeitä, ja kevyestä kuvasisällöstä huolimatta tämäkin artikkeli on vakavalla asialla: Kerro meille, millaisessa kirjakaupassa sinä viihdyt. Miten näet kirjakaupan tulevaisuuden: mitä pitäisi tehdä, että kirjakaupat säilyisivät tulevaisuudessakin? Vai pitääkö kivijalkamyymälöiden säilyä? Saako kirjakaupassa olla muita tuotteita kuin kirjoja? Millaiset toiminnot tai tapahtumat sopivat kirjakauppaan?

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuva roomalaisesta ulkona sijaitsevasta kirjamyyntialueesta / Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi

 

Mikä on suosikkikirjakauppasi? Millainen unelmiesi kirjakauppa olisi?

6 comments

 1. Taru Kumara-Moisio

  Kirjakauppa Tulenkantajat on omaperäisen tunnelmallinen ja hyvin asiantunteva kirjakauppa Tampereella – siellä järjestetään myös paljon kirjallisia tapahtumia.

  Menen kirjakauppoihin nykyisin enimmäkseen juuri jonkin tapahtuman vuoksi, koska muuten kirjoja vain on kätevintä ostaa verkosta. Verkkokauppojen valikoimat ovat yksinkertaisesti laajemmat, ja monet teokset saa edullisemmin netin kautta.

  • Lukulamppu
   Author

   Taru, kiitos kommentista! Tuo Tulenkantajat kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta paikalta. En ole käynyt siellä, mutta olen kuullut paljon hyvää.

   Tässä linkki kaupan sivuille muitakin kiinnostuneita varten: https://tulenkantajat.wordpress.com/

   t. Jenni / Lukulamppu.fi

 2. Sanna Leinonen

  Minä taas RAKASTAN kirjakauppoja. Sekä uusin kirjojen, että käytettyjen kirjojen kauppoja. Minusta on ihan selailla kirjoja, lukea takakansia ja ehkä jopa aloittaa kirjaa jo kaupassa. Matkustamme melko paljon, eikä ole sellaista matkaa, että emme tsekkaisi kohteen kirjakuppavalikoimaa.

  • Lukulamppu
   Author

   Sanna, tutulta kuulostaa! Minä olen muuten aikamoinen huithapeli matkasuunnittelussa, mutta harkitsen aina matkalukemisen tarkkaan (jotain matkakohteeseen liittyvää, mielellään ko. maan kirjallisuutta) ja tuon aina itselleni kirjatuliaisia. Voisin lähteä pelkälle kirjakauppa-kirjojenhypistelymatkalle!

   Jenni

 3. Vakiohengauskohteeni on paikallinen kirjakahvila. Siellä on sohvia, olutta, ruokaa… ja kirjoja. Ja omistaja joka, jos nyt ei sinuttele, niin ainakin tuntee minut jo.

  Vien vieraatkin sinne aina visiitille.

 4. Lukulamppu
  Author

  Stazzy, kuulostaa ihastuttavalta paikalta, oikealta kirjatoukan toiveiden täyttymykseltä! Sohvat ja kirjat, niillä pääsee jo pitkälle.

  Jenni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.