tuomas_kyro_ennen_kaikki_oli_paremmin_mielensapahoittaja

Tuomas Kyrö: Ennen kaikki oli paremmin, Mielensäpahoittaja

Löytyykö vastaus ATK-verkosta? Eli mitä tapahtuu, kun Mielensäpahoittaja menee nettiin? Siitä kertoo Tuomas Kyrön Ennen kaikki oli paremmin, Mielensäpahoittaja. Teos on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna. Kuuntele äänikirjan alku tai lue e-kirjan alku ilmaiseksi.

Ennen kuin olin antanut lupaani Likka lupasi hoitaa kaikki käytännön asiat kuntoon. Minun pitäisi vain tehdä päivitys hipaisutelevision muistiinpanoihin taikka sähköviestikenttään ja hän laittaisi sen eteenpäin. Kuvia olisi hyvä olla, mutta aluksi voitaisiin käyttää sellaisia mitkä hänellä oli valmiiksi omalla koneellaan, vanhoista perhealbumeista skannattuja.
– Sinä olet huikea uusi ääni kentällä!
Ääneni on 83 vuotta vanha. Enemmänkin heikkenee koko ajan. (teoksen alusta)

Tuomas Kyrön tuttu Mielensäpahoittaja on uuden edessä. Paikallislehti lakkautetaan ja Mielensäpahoittaja lähes ratkeaa kertomisen, purkautumisen tarpeesta. Mikä avuksi? Blogi – vaikkei oikein olekaan tietoa, mikä se on ja mitä sinne kirjoitetaan. Arvatenkin Mielensäpahoittajan blogi, tai siis bolgi, löytää lukijansa. Pian näyttäytyy myös some-maailma ja -menestys kaikkineen: tulee vastaanväittäjiä ja yhteistyötarjouksia.

Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja-teoksia on myyty eri formaateissa jo lähes 550 000 kappaletta, tietää Ylen artikkeli. Artikkelissa haastatellaan sekä tutkijoita että näyttelijä Heikki Kinnusta, joka pääroolittaa uutta Mielensäpahoittaja-elokuvaa.

Kinnunen toteaa Mielensäpahoittajan hahmosta:

– Mielensäpahoittaja on tavallinen suomalainen vanha mies kuten minäkin. On helppo asettua hänen maailmaansa. Ei se paljon omasta ajattelustani poikkea.

Mediatutkija Mikko Hautakangas kuvaa Mielensäpahoittaja-huumoria osuvasti:
– Huumori on silloin vahvimmillaan, kun se osuu johonkin aitoon, koskettavaan ja tärkeään, ettei se ole vain hassuttelua. Esimerkiksi nykyajan kotkotusten pilkallinen naureskelu on aika ymmärtävää ja lempeää.

Lue koko artikkeli. Tuomas Kyrön laajaan tuotantoon voi tutustua esimerkiksi Elisa Kirjassa ja Wikipediassa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

Tuomas Kyrön teos Ennen kaikki oli paremmin, Mielensäpahoittaja (WSOY 2018) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 21,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 18,90 € 30.11.2018 saakka. Kirjan pituus on 4 t 11 min, lukija on Heikki Kinnunen. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta

E-kirjan hinta on 17,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 16,90 € 30.11.2018 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta.Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 24 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.