tuomas_juntunen_tuntematon_lapsi

Tuomas Juntunen: Tuntematon lapsi

Viikon kirjamme on Tuomas Juntusen esikoisromaani Tuntematon lapsi. Se kertoo suruista suurimmasta: pariskunta menettää vastasyntyneen esikoisensa. Teos on saatavana painettuna ja e-kirjana. Lue e-kirjan alku veloituksetta.

”Koko tähänastinen elämäni oli ollut valmistautumista tämän tilanteen kestämiseen. Sairaalan kappelin kylmätiloissa makasi pieni ruumis, jonka elämä oli ollut runsaan vuorokauden mittainen kärsimys; julma, pitkitetty halloween-kepponen, josta olin vastuussa itseni ja kuolleen lapseni edessä. Jos kykenisin katsomaan tätä tosiasiaa rävähtämättömin silmin, minun ei enää koskaan tarvitsisi pelätä mitään.”

Tuomas Juntusen Tuntematon lapsi pysäyttää heti alussa: tämä ei ole helppojen teemojen kirja. Tutkijapariskunta päättää yrittää lasta, vuosien pohdinnan jälkeen. Tytär syntyy mutta ehtii elää vain hetken. Kirjallisiin murhenäytelmiin perehtynyt isä joutuu kohtaamaan todellisen tragedian.

Juntusen romaani perustuu omakohtaisiin kokemuksiin. Keskisuomalaisen arviossa teosta kiitetään muun muassa siitä, että se kohoaa terapiakirjoittamisen yläpuolelle: ”Vaikka Tuntematon lapsi on syntynyt surutyön tuloksena, se ei ole pelkästään itseterapoiva, vaan siinä on myös kirjallisia ulottuvuuksia ja ansioita.” Lue koko arvio.

Juntunen on kertonut itsestään ja teoksestaan Helsingin Sanomien artikkelissa ”Olen nykyään tällainen hautausmaaisä”. Lue artikkeli. Nannan kirjakimara -blogissa kirjailijaa kiitetään aiheen käsittelytavasta: ”Raaka aihe vaatii käsittelijältään taitoa, sillä huonosti kirjoitettuna tällaisesta aiheesta saisi vain piinaavaa luettavaa. Juntusella on tutkijanuransa varrella kerätyn osaamisen lisäksi myös lahjoja kirjoittaa. Lukiessani en kokenut olevani tirkistelijä tai ”paljastuskirjan” äärellä.” Lue koko blogiarvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue e-kirjan alku

 

Tuomas Juntusen Tuntematon lapsi – romaani raskaudesta (WSOY 2016) on saatavana painettuna sekä e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on 25,60 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteuttu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on 15,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana etuhintaan 9,90 € aina 14.9.2016 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.