tuire_malmstedt_pimea_jaa

Tuire Malmstedt: Pimeä jää

Viikon kirjamme on Tuire Malmstedtin Pimeä jää. Se yhdistää yllättävästi nykysuomalaisen pikkukylän murhamysteerin ja 1800-luvun lopun Alaskaan Tinglit-intiaanien elämän. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku ilmaiseksi.

”Sinä pelkäät ja rakastat yhtä paljon.
Sudenkorentoja. Ja elämää.
Sudenkorento ompelee nukkuvan ihmisen silmät umpeen.” (kirjan alku)

Pimeä jää on kieltenopettaja Tuire Malmstedtin esikoisdekkari.

Teos alkaa, kun 9-vuotias Sofia-tyttö murhataan pienessä Oravin kylässä. Miksi lapsi on sullottu katiskaan ja miksi hänen kaulassaan on erikoinen puukoru? Malmstedtin päähenkilö, poliisikomisaro Isa Karos saa kollegansa Niiles Aarnikosken kanssa selvittääkseen uransa vaikeimman tapauksen.

Kirja vieköön -blogissa teosta kuvaillaan persoonalliseksi: ”Juoni- ja henkilökuviot ovat monimutkaiset ja lukijaa eksyttävät. Välillä iski epäilys mitenkä kirjailija pärjää kaiken tämän runsauden kanssa, mutta epäilykset olivat turhia. Juonikudelman monimutkainen ja jännittävä verkko piti loistavasti kutinsa. Pidin myös pienestä maagisesta vivahteesta ja intiaanien uskomuksista, joihin sairastuneet psyyket lisäsivät tosin sairaita piirteitä. ” Lue koko blogiarvio.

Savonmaa-lehden haastattelussa Malmstedt kertoo saaneensa kirjan idean yllättäen lenkkipolulla. Lue artikkeli ja tutustu teoksen taustoihin.  Katso myös kirjan traileri:

sisaltoalue_mainospalkki
Lue e-kirjan alku

Tuire Malmstedtin Pimeä jää (Myllylahti 2018) on saatavana e-kirjana ja painettuna.

E-kirjan hinta on 18,50 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksettaElisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 24,50 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Tuire Malmstedtin teoksen on julkaissut Myllylahti-kustantamo, jonka toimitusjohtaja Lassi Junkkarinen on myös Lukulampun osaomistaja. Lukulampun toimittaja ja osaomistaja Jenni Saarilahti tekee freelancerina töitä Myllylahdelle.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.