tove_jansson_taikatalvi

Tove Jansson: Taikatalvi

Vuoden viimeinen viikon äänikirjamme on Tove Janssonin rakastettu klassikko Taikatalvi. Se tarjoaa jännitystä lapsille ja rentoutumista ja ajattelemisen aihetta aikuisille. Kirja on saatavana äänikirjana, painettuna ja e-kirjana. Kuuntele äänikirjan alku!

 

”Taivas oli melkein musta, mutta lumi oli kuutamossa kirkkaan sinistä.
Meri nukkui jään alla, ja syvällä mullassa juurien välissä pienet mönkiäiset näkivät unta keväästä. Mutta siihen oli vielä melkoinen matka, sillä talvi ei ollut pitemmällä kuin vähän ohi uudenvuoden.” (teoksen alku)

 

Kukapa ei tuntisi Tove Janssonia ja Taikatalvea? Kirja alkaa poikkeuksellisesta tapahtumasta: Muumipeikko herää kesken talviunen. Muun perheen jatkaessa unia Muumipeikko kokee ihmeellisiä ja omituisia asioita: näkee jäätyneen uimahuoneen, kokeilee hiihtämistä, tapaa lumihevosen, kokee talven ja suuren pakkasen.

Kuten muumitarinoissa aina, myös Taikatalvessa on kaksi tasoa. Tarinasta voi nauttia seikkailuna, mutta se opettaa myös, että aina kannattaa antaa mahdollisuus uudelle, oudolle ja pelottavallekin asialle.

Satakirjastojen sivuilla on lasten antamia kirjavinkkejä. Aleksi toteaa Taikatalvesta yksinkertaisesti ja vastaanpanemattomasti, että kirja on hyvä. Lue arvio.

Kirjan tarinaa on esitelty tarkemmin Wikipediassa (huom! mukana on juoniselostus).

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Kuuntele äänikirjan alku

 

Tove Janssonin Taikatalvi (Trollvinter, ilm. 1957, suom. Laila Järvinen, äänikirja WSOY 2006, e-kirja WSOY 2016) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 11,90 € Elisa Kirjassa. Kirjan pituus on 3 h 30 min, ja lukija on Tytti Paavolainen. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella teoksen alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 9,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea kirjan alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani. E- ja äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi.

Painetun teoksen hinta on 10,10/23,10 €. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lisää lukuvinkkejä

Lue artikkeli parhaista talvikirjoista.
Lue artikkeli Viisi jouluista äänikirjaa.
Lue muita Tove Janssoniin liittyviä artikkeleja.

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.