tove_jansson_muumipappa_ja_meri

Tove Jansson: Muumipappa ja meri

Viikon äänikirja on Tove Janssonin kaikenikäisille sopiva klassikko Muumipappa ja meri. Vaikka muumiromaanit olisivat jo tuttuja, kannattaa kuunnella niitä äänikirjoina, joko yksikseen tai koko perheen voimin. Muumipappa ja meren lisäksi muutkin muumiromaanit ovat saatavina äänikirjoina. Kuuntele äänikirjan alku! Teos on saatavana myös painettuna.

 

Kukapa ei olisi haaveillut elämästä – tai edes retkestä – majakalle? Tove Janssonin teoksessa Muumipappa ja meri Muumipappa kokee turhautumista ja päättää viedä perheensä majakkasaarelle, keskelle merta ja keskelle ei mitään. Papan suuret suunnitelmat eivät kuitenkaan ota toteuakseen: yhtäältä majakallakin on arki, ja toisaalta koko saari on melko outo, jopa vaarallinen. Tarvitaan suuri myrsky puhaltamaan asiat kohdalleen.

Muumipappa ja meri -teoksen viehättävyys piilee siinä, että lapsi lukee tai kuuntelee teosta jännittävänä ja opettavaisena seikkailuna ja aikuinen löytää siitä filosofiaa, ajatelmia ja huumoria, joka pätee vielä tämänkin päivän elämässä.

Ylen kirjaesittelyssä kerrotaan, että teos kertoo identiteettikriisistä ja kasvamisesta. Huomio on myös siinä, miten teos kuvaa Tove Janssonin merirakkautta: ”Niin isä, äiti kuin poika etsivät saarella omaa paikkaansa ja minäänsä. Vastoinkäymisten ja meri-ilman karaisemina he oppivat lopulta ymmärtämään jotain uutta sekä itsestään että heitä ympäröivästä maailmasta. Kirjailijan syvä rakkaus merta ja merimaisemaa kohtaan huokuu Muumipapan ja meren suolanmakuisilta sivuilta.” Lue koko artikkeli.

Tampereen ammattikorkeakoulun Esseepankki-sivustolla kiitetään muumien elämänasennetta ja nähdään Muumipapassa ja meressä asioita ja asennetta, jotka ovat sovellettavissa jopa yritysmaailmaan: ”Muumeille mikään ei ole mahdotonta, ja jos elämä tuntuu liian mukavalta ja tylsältä, on aika suunnata seikkailuun ja antaa seikkailun myös tuntua. Sellaista heittäytymisen rohkeutta ja uskoa maailman tarjoamiin mahdollisuuksiin ei mielestäni olla liikaa.”
Lue koko artikkeli.

 

 

Tutustu kirjailijaan

Tänään 9. elokuuta on Tove Janssonin syntymäpäivä.

Lue Wikipedia-artikkeli Tove Janssonista. Tove Jansson -kirjailijanimikkoseuran sivuilla on lukuisia linkkejä Janssonin muistokirjoituksesta muumivisoihin. Tutustu täällä.

Lukulampun Tove Janssonia käsittelevät artikkelit löydät täältä.

 

sisaltoalue_mainospalkki
Kuuntele äänikirjan alku

Tove Janssonin Muumipappa ja meri (Pappan och havet, 1965, suom. WSOY 1965/2014, suom. Laila Järvinen, suomennoksen tarkistanut Päivi Kivelä) on saatavana äänikirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on Elisa Kirjassa 11,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella teoksen alun veloituksetta. Äänikirjan pituus on 5 h 46 min, ja kertojana on Ahti Jokinen.

Tutustu täällä muihin muumiäänikirjoihin.  Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun Muumipappa ja meri –teoksen hinta on Lukulampun kaupassa alk. 10,10 €. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja teoksen voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.