toukokuu_2017_uutuuskirjat_kirjallisuustapahtumat

Toukokuun vinkit: kirjallisuustapahtumia, kuvitusnäyttely, aikamatkailua

Kirjanystävän toukokuu kutsuu mukaan kirjallisuuskeskustelujen ja kirjankuvitusten äärelle. Uutuuskirjoissa matkataan muinaiseen Suomeen ja fiilistellään mökkimuistoilla, esimerkiksi. Vielä ehdit osallistua myös kirjoituskilpailuun! Katso toukokuun kirjalliset vinkit.

 

Helsinki Lit kutsuu kirjallisuuskeskustelujen ääreen Savoy-teatteriin 12.–13.5.2017. Tapahtumaan voi ostaa yhden ja kahden päivän lippuja. Helsinki Litin esiintyjäkaarti on kansainvälinen ja nimekäs. Lavalla nähdään muun muassa Orhan Pamuk ja Linda Boström Knausgård, kotimaisista kirjailiijoista esimerkiksi Elina Hirvonen ja Märta Tikkanen. Lisätietoa tapahtuman verkkosivustolta.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään Helsingin Kaisaniemessä 27.– 28.5.2017.  Tapahtumassa on paljon myös kirjallisuusohjelmaa. Maailman kirjat -teltassa käydään muun muassa sananvapausteemainen paneelikeskustelu, ja kirjakeskusteluissa puhutaan niin ihmisoikeuksista kuin saamenkielisestä kirjallisuudesta ja tulevaisuuden energiamuodoista. Tutustu kirjallisuusohjelmaan.

Kuvitustaiteen klassikot saapuvat Vaasaan 5.5.2017.  Toukokuun loppuun saakka jatkuvaan Suomi 100 Kuvitustaiteen klassikot -näyttelyyn on koottu kuvitusoriginaaleja suomalaisen lastenkirjataiteen keskeisimmiltä kuvittajilta 1900-luvun varrelta. Mukana ovat kuvataiteilijat Rudolf Koivu, Tove Jansson, Maija Karma, Camilla Mickwitz, Hannu Taina ja Kristiina Louhi. Lisätietoja Suuren Lukuseikkailun sivuilta.

Lisää tapahtumavinkkejä voi etsiä esimerkiksi Kirja-Suomi 2017 -sivustolta. Siellä vinkataan muun muassa Ihan totta! -kirjoituskilpailusta, jossa etsitään uusia tietokirjoja lapsille ja nuorille. Lue lisää kirjoituskilpailusta. Kirjoituskilpailuun ja lasten ja nuorten tietokirjoihin liittyvä seminaari pidetään Helsingissä 4.5.2017. Lue lisää seminaarista.

Lukeva Pirkanmaa -hanke esittelee kirjoja ja lukemista rakastavia pirkanmaalaisia 11.5.2017 alkaen. Tapahtumaan liittyy lukuviesti, jonka aikataulusta ja ohjelmasta tulee tietoa Lukevan Pirkanmaan sivuille.

paul_auster_4321

 

Toukokuun uutuuskirjoja

Paul Austerin romaani 4 3 2 1 ilmestyy toukokuun puolivälissä. Kirja kertoo limittyviä tarinoita ja elämänpolkuja ja havainnoi tämän päivän Amerikkaa. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.*

Anna-Leena Härkösen Valomerkki  kertoo kirjailijan työstä ja ilmestyy toukokuun lopussa. Viisikymppinen Anita on kirjailija, joka on väsynyt ammattiinsa. Uuden romaanin aloittaminen ahdistaa, sitä seuraisi väistämättä masennuskausi. Onko hänen pakko kirjoittaa, onko pakko edes jaksaa elää? Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Ilari Aalto ja Elina Helkala tunnetaan Matkaopas keskiajan Suomeen -kirjasta. Uutuusteos Matka muinaiseen Suomeen johdattaa kauas historiaan. Se kuljettaa jännittävien muinaisjäännösten myötä entisajan elämään varhaisimmalta kivikaudelta aina maailmansotien aikaan. Kirja vie sekä tunnetuille paikoille, kuten Astuvansalmen kalliomaalauksille, että uusille arkeologisille kaivauskohteille. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Toukokuu on monelle mökkeilynaloituskuukausi. Lauri Oinon toimittamaan Mökillä-antologiaan on koottu 32 tekstiä samannimisen kirjoituskilpailun parhaimmistosta. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

Amoksen isä on kadonnut. Isän työpajaankin on kasvanut kummallinen sumupuu, josta kuuluu kuiskauksia ja kahinaa. Onneksi isoisä ja maailman paras vainukoira Nuusku auttavat Amosta etsimään isää. Ilja Karsikkaan kirjoittama ja kuvittama Amos ja sumupuu kertoo ristiriitaisista tunteista, mutta on sävyltään toiveikas. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa. Helsingin Kirjaverstaalla on kirjaan liittyvä näyttely. Lisätietoa näyttelyn Facebook-tapahtumasivulta.

 

Teksti: Lukulampun toimitus/ Lukulamppu.fi, kuvat: kustantamot

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

 

Kerro oma meno- tai kirjavinkkisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.