matkakirjat_topten

Top 10: Uusia ja vanhoja matkakirjoja

Kaipaatko matkustusvinkkejä tai fiilistelevää nojatuolimatkaa? Tällä kertaa keskitymme Top 10 -listauksessa teoksiin, jotka liittyvät tavalla tai toisella kulkemiseen, matkan tekoon. Uutta ja vanhaa, faktaa ja vähän fiktiotakin: katso vinkkimme! Kommenttikenttään voit jättää oman matkakirjaehdotuksesi.

ullalena_lundberg_linnunsiivin_siperiaan

 

Ulla-Lena Lundberg rakastaa Siperiaa ja lintuja. Linnunsiivin Siperiaan -teos kertoo matkustamisesta, Siperiasta ja sen herättämistä tunteista ja ajatuksista. Lintumatkailu karuissa olosuhteissa ei kuulosta kovinkaan nautinnolliselta, eikä se sitä olekaan, mutta silti Lundberg saa lukijan tuntemaan kanssaan suuria tunteita: että tällaistakin on, että kaukana kaikesta voi olla näin onnellinen. Levollinen kerronta sopii hyvin nojatuolimatkailuun, eikä kirjasta innostuakseen tarvitse olla lintuharrastaja.

Tutustu Ulla-Lena Lundbergin Linnunsiivin Siperiaan –teokseen Lukulampun kaupassa.*

 

matti_ramo_polkupyoralla_islannissa

Myöskään polkupyörämatkailu ei ole aina helppoa, mutta kiehtovaa se voi olla. Tunnettu matkakirjailija Matti Rämö kertoo kirjassaan Polkupyörällä Islannissa: Tuulen tiellä laavakenttien poikki kuukauden mittaisesta pyöräseikkailustaan Islannin erikoisissa maisemissa ja olosuhteissa.

Tutustu Matti Rämön Polkupyörällä Islannissa -teokseen Lukulampun kaupassa.
Polkupyörämatkailusta kiinnostuneille löytyy muutenkin runsaasti luettavaa: tutustu pyörämatkakirjallisuuteen.

terhi_rannela_kesyt_kaipaavat_villit_lentavat

Terhi Rannelan Kesyt kaipaavat, villit lentävät – matkapäiväkirjani sivuilta tarjoaa novellimaisia tuokiokuvia Rannelan matkoilta niin Suomessa kuin ulkomailla. Matkakohteiden lisäksi Rannela esittelee matkustamisen herättämiä ajatuksia ja pohdintoja: miksi on tärkeää olla yksin, miksi matkustaa ja miten matkustaa?

Tutustu Terhi Rannelan Kesyt kaipaavat, villit lentävät -kirjaan Lukulampun kaupassa.

vaellus97456

Artikkeli on julkaistu 18.1.2015. Sitä on päivitetty 28.2.2019.

4 comments

  1. Hyvässä matkakirjassa kohdetta ja reissaamista tutkaillaan tavallisuudesta poikkeavalla tavalla, kuten tehdään vaikka Andrew Blackwellin kirjassa Aurinkoloma Tsernobylissä (2014).

  2. Mia Kankimäen, Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin syntyi, koska Kankimäki uskalsi hypätä pois turvallisuuden orjuuttaavasta häkistä.
    Intohimoisena reppureissaajana tein samoin kuin Kankimäki mutta ilman tarvittavia varoja. Matkaseikkauluni 35 maassa julkaistaan Elo-Syyskuun vaiheessa Taskurahalla maailman ympäri kirjassani . Mia Kankimäen urhoollinen poistuminen turvallisuuden häkistä ja tutustuminen yli tuhat vuotta sitten eläneeseen Sei Shönagoniin on avian erikoista. Seurauksena hänen ansioituneesti palkittu kirjallinen viestintä on saanut paikkansa matkakirjojen helminauhassa.

  3. Sirkku Passinen

    Hei!

    Olen kirjoittanut kokemuksistani Espanjan suomalaisalueella ja vähän muuallakin kirjassa Vanha nainen Espanjassa. Se on BoD:n avulla toteutettu omakustanne, ilmestynyt 7/17. Asuin Torreviejassa, Espanjan itärannikolla 9 viikkoa. Minulla kävi neljä vierasta, joilla kaikilla oli aivan erilaiset odotukset matkasta. Heidän mukanaan sain tutustua maahan aika monipuolisesti. Kävimme myös Orihuelassa, Murciassa, Valenciassa ja Barcelonassa ja Italian puolella Bergamossa. Kirjasta on tullut aika suosittu, esim. Helmet-kirjastossa sitä on 20+1 kpl, koska sitä jonotettiin innokkaasti. Nyt jo löytyy hyllystäkin. Kirjalla on oma sivu Facebookissa. Pari viikkoa sitten laitoin sinne postauksen ”Pieni selviytymisopas Espanjaan aikoville”. Löytyy kirjastoista kautta maan ja Adlibriksestä ym. saa omaksikin. Kirjasta on myös e-kirja. (Huom. tuo +1 kirjaa on se eka versio, joka oli monella tapaa harjoitustyö.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.