Kolmas_matkustaja

Tony Johansson: Kolmas matkustaja

Lukulampun viikon kirja ja Elisa Kirjan dekkaripiiriläisten helmikuun kirja on Tony Johanssonin Kolmas matkustaja. Johanssonin poliittinen trilleri on jo ilmestynyt e-kirjana, ja myös painettu teos on jo tilattavissa. Tutustu teokseen ja lue kirjan alku!

 

Ruotsalaisen toimittajan ja taloushistorioitsijan  Tony Johanssonin esikoisteos Kolmas matkustaja alkaa syksystä 2001, heti syyskuun 11. päivän iskujen jälkeen. Andskronan kadulta löytyy paikallisen äärioikeistolaisen poliitikon ruumis. Poliisi uskoo, että kyseessä on liikennepako. Silminnäkijöitä ei ole, eikä epäiltyjä. Tapahtumasta kirjoitetaan lehdissä, mutta asia jää junnaamaan paikallaan. Yhtäkkiä toimittaja Erik Larsson saa välikäden kautta yhteydenoton – laittomalta maahanmuuttajalta. Pian Erik ja toimittajaharjoittelija Karin huomaavat juoksevansa kilpaa sotilastiedustelun kanssa. Samalla todistajan nimi vuodetaan julki. Alkaa tapahtumasarja, joka selviää monien kutkuttavien käänteiden jälkeen vasta kymmenen vuoden päästä – jos silloinkaan.

Tutustu kirjailijaan ja hänen teokseensa kirjailijan Facebook-sivulla. Ruotsalaislehdissä Kolmas matkustaja -trilleriä on kehuttu sekä nopeatempoisesta tyylistä että poliittisesta asiantuntevuudesta. Mesta.net-sivustolla kirjaa kiitetään samoista asioista. ”Ruotsalaisen Tony Johanssonin esikoisromaani on niin hyvin ja taitavasti kirjoitettu dekkari, ettei sitä uskoisi ensimmäiseksi”, Jussi Wahlgren arvioi.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue kirjan alku veloituksetta

 

Tony Johanssonin Kolmas matkustaja (Den tredje passageraren, Like 2o16, suom. Petri Stenman) on saatavana e-kirjana ja tilattavissa painettuna teoksena.

E-kirjan hinta Elisa Kirjassa on 20,90 €, mutta Elisa Kirjan dekkaripiiriläiset saavat teoksen hintaan 9,90 € helmikuun 2016 ajan. Dekkaripiiriin liittyminen on ilmaista, ja uusi jäsen saa liittymislahjan. Lue lisää Kolmannesta matkustajasta ja dekkaripiiristä täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea kirjan alun veloituksettaElisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painettu teos ilmestyy 29.2.2o16, ja sen voi jo tilata ennakkoon Lukulampun kaupasta. Teoksen hinta on 26,80 €. Tutustu ja osta täälläToimitus on ilmainen ja kirjan voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen. Lukulampun kirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

2 comments

  1. Arja Gothoni

    Hei. Onko Tony Johansson kirjoittanut kirjansa Kolmas matkustaja suomeksi? Ellei ole, missä hemmetissä on SUOMENTAJAN nimi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.