tommi_melender_onnellisuudesta

Tommi Melender: Onnellisuudesta

Vuodenvaihde saa monet pohtimaan onnea. Siksi vuoden ensimmäinen viikon kirjammekin on Tommi Melenderin esseekokoelma Onnellisuudesta. Tutustu teokseen ja lue e-kirjan alku! Katso myös vinkki esseekirjojen Top 10 -listasta.

 

Tommi Melender on kirjailija ja toimittaja. Onnellisuudesta-teoksessa hän käy läpi onnen aiheita ja olemusta niin yleisesti kuin yksilötasolla. Yhtäältä liikutaan antiikin ajan Kreikassa, mutta toisaalta myös nyky-Suomessa ja epävarmaksi käyneessä maailmassa. Tässä teoksessa kysytään, onko kaikkien pyrittävä onnellisuuteen, ja miksi länsimainen kulttuuri tuntuu näin olettavan. Toisaalta Melender huomaa, että onnea voi olla hyvin monenlaisissa asioissa, kuten runoudessa ja jalkapallossa.

Melenderin teos on ”helppo” esseeteos, jota ei kannata vierastaa, vaikka essee kirjallisuudenlajina tuntuisi vieraalta.

Kirsin Book Club -blogissa on esitelty perusteellisesti Melenderin teosta. Kirjoittaja kiinnittää huomiota siihen, että Melender vierastaa ajatusta jatkuvasta onnellisuuden tunteesta. Teoksesta ovat jääneet mieleen mm. henkilökohtaisuus ja kaunokirjallisuusviitteet. Bloggari kiittää Melenederin kielenkäyttöä: ”Melender on erinomainen kirjoittaja, jonka selkeää ja älykästä tekstiä on nautinto lukea. Aina hänen kanssaan ei tarvitse olla samaa mieltä, – – ” Lue koko blogiarvio.  Reader, why did I marry him? -blogissa Melenderin kirja on innostanut suorastaan esseemäiseen bloggaukseen. Lue blogikirjoitus.

Savon Sanomat on esitellyt Onnellisuudesta-teosta ja sitä, mitä se kertoo kirjailijuudesta ja lukemisesta: ”Onnellisuudesta tarjoaa tekijän läsnäoloa lukijalle ja lainoja maailmankirjallisuudesta. Se ei jyrää, vaan antaa ajattelunaineksia.” Lue arvio.

Melender on kertonut Helsingin Sanomien haastattelussa ajatuksiaan onnellisuudesta. Lue myös Wikipedia-artikkeli Tommi Melenderistä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue e-kirjan alku

 

Tommi Melenderin Onnellisuudesta (WSOY 2016) on saatavana painettuna ja e-kirjana.

Pehmeäkantisen painetun kirjan hinta on 11,20 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjan voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on 15,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta.  E-kirjojakin voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Lue myös aiemmin ilmestynyt artikkeli Top 10: Kotimaisia esseeteoksia

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.