tommi_kinnunen_pintti

Tommi Kinnunen: Pintti

Viikon kirjamme on Tommi Kinnusen odotettu uutuus, Pintti. Lasitehtaan elämästä kertova romaani on saatavana e-kirjana, äänikirjana ja painettuna teoksena. Lue e-kirjan alku tai kuuntele äänikirjan alku ilmaiseksi.

 

Tommi Kinnunen on koskettanut lukijoita romaaneillaan Neljäntienristeys ja Lopotti. Tällä kertaa hänen kertoo perhesuhteista sekä työelämästä ja sen muuttumisesta romaanissaan Pintti.

Keskiössä on ”lasitehtaan varjossa” kasvanut Tyynelän perhe, ja kertomus sijoittuu sodanjälkeiseen aikaan. Romaani seuraa kolmen sisaruksen elämää. Jussi on töissä tehtaalla ja kiertää toissijaisesta tehtävästä toiseen. Helmikin on tehtaalla, mutta kaipaa muualle henkilökohtaisen tragedian koettuaan. Raililla on huonomaineinen menneisyys. Pintti kuvaa elämää tehtaalla ja sen liepeillä. Vähitellen tehtaan maailma alkaa murtua, työn tekemisen tavat muuttuvat.

Aamulehden kriitikko tunnistaa Pintissä Kinnusen aiemmista romaaneista tuttuja elementtejä. Hän kiittää Kinnusta erityisesti kerronnasta, lauseesta ja sanastosta. Ote arviosta: ”Hyvä kertoja Kinnunen nimittäin on. Erityisesti sen huomaa kohdissa, joissa toiminta hiipuu taka-alalle ja pääpaino on kokonaisen aikakauden kuvaamisessa.” Lue koko arvio.

Ylen haastattelussa Kinnunen kertoo, ettei lasinpuhallus ollut hänelle ennen romaanin kirjoittamista tuttu aihealue. Kinnunen kuvaa haastattelussa teoksen muodostumista ja sitä, miksi hän ei halua kirjoittaa ”sankaritarinoita”. Kinnunen sanoo:

– Minua kiinnostivat itselliset naiset, jotka elättivät itsensä jollain ammatilla, näkövammaisen tai kaappihomon tarina. Vahvojen johtajien tarina on kerrottu niin monta kertaa.

Lue koko haastattelu.

Uunituoreesta kirjasta löytyy jo joitakin lukukokemuksia. Kirjasähkököyrä-kirjabloggari on vakuuttunut: ”Loppukohtaus oli niin koskettava, että kyyneleet kostuttavat silmäni tälläkin hetkellä, kun kirjoitan. Pintti on loistava ja uskomattoman upea teos. Tommi Kinnunen kirjoittaa suoraan syvimpiin tunteisiin, niihin tunteisiin, jotka herättävät herkkiä muistoja. Pintti on tunteiden tulkki.” Lue koko blogiarvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Tommi Kinnusen Pintti (WSOY 2018) on saatavana e-kirjana, äänikirjana ja painettuna.

E-kirjan hinta on 17,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 14,90 € 2.9.2018 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta.

Äänikirjan hinta on 19,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 16,90 € 2.9.2019 saakka. Kirjan pituus on 7 t 3 min, lukija on Antti Jaakola. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella e-kirjan alun veloituksetta Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 25,90 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Kaupassa on myytävänä myös Pintti-CD-äänikirja hintaan 29 €. Tutustu ja osta täällä Lukulampun kauppa on toteutettiu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.