Tommi Kinnunen Neljäntienristeys

Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys

Viikon äänikirjamme on Tommi Kinnusen kiitetty romaani Neljäntienristeys. Äänikirja on saatavana erikoishintaan 4,90 € 30.1.2016 asti. Tutustu teokseen ja kuuntele äänikirjan alku. Neljäntienristeys-romaani saa itsenäisen jatko-osan helmikuussa.

 

Tommi Kinnunen on kuusamolaissyntyinen, sittemmin turkulaistunut äidinkielen opettaja. Hänen esikoisromaaninsa Neljäntienristeys oli Finlandia-ehdokkaana. Neljäntienristeys nähdään myös teatterin näyttämöllä, ja romaanille on ilmestymässä itsenäinen jatko-osa tänä keväänä.

Neljäntienristeys on realistinen, selkeästi etenevä ja koskettava tarina. Se sijoittuu jälleenrakennusaikaan ja kertoo tavallisten ihmisten kohtaloista hienovireisesti, tavalla, joka tekee yksityisestä yleistä. Kinnusen romaani luo uskottavaa ajankuvaa ja pohtii päähenkilöidensä kautta yksinäisyyttä, ihmisen identiteetin muodostumista, ylipäätään perhe- ja ihmissuhteita, ihmisyyttä.

Helsingin Sanomien arviossa todetaan, että kyseessä on ”kaikin puolin poikkeuksellisen pätevä avaus.”  Luettua elämää -blogin kiittävässä arviossa kiteytetään teos: ”Tommi Kinnusen Neljäntienristeys on neljän elämän risteys. Risteyksessä kohtaavat kolme naista ja yksi mies. Sinne kulkeutuvat suvun matriarkka, kätilö Maria, hänen tyttärensä, valokuvaaja Lahja sekä Lahjan miniä, Kaarina. Neljäs risteykseen saapuja on Lahjan aviopuoliso, Onni. Näyttämönä on kolmen sukupolven Suomi, joka taustalla elää historiaansa, ensin vaurastuu ja rakentaa, sitten sotii ja menettää, mutta lopulta rakentaa uudelleen ja taas vaurastuu. Kuva tarkentuu Kuusamoon, pohjoiseen rajapitäjään, jossa on pienen paikkakunnan käyttäytymisnormit. Siellä rakennetaan, sieltä joudutaan evakkoon, sinne palataan ja paetaan.

Neljäntienristeyksen kirjatraileri on katsottavissa Youtubessa:

 

Tommi Kinnusen toinen romaani ilmestyy helmikuussa 2016. Lopotti kertoo Neljäntienristeyksen Helenan tarinan, mutta on luettavissa itsenäisenä teoksena. Teoksen voi jo tilata ennakkoon Lukulampun kaupasta (ks. Lopotti-linkki edellä).

 

Tommi Kinnunen Lopotti

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Kuuntele äänikirjan alku

 

Tommi Kinnusen Neljäntienristeys (WSOY 2014) on saatavana painettuna teoksena, äänikirjana sekä e-kirjana.

Äänikirjan lukija on Krista Putkonen-Örn, ja kirjan pituus on 10 h 23 min. Tutustu ja osta äänikirja: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella kirjan alun veloituksetta. Elisa Kirja myy Neljäntienristeystä myös e-kirjana. Tutustu ja osta täällä: lue myös kirjan alku veloituksettaSekä äänikirja että e-kirja maksavat 4,90 € 30.1.2016 asti. Molempien normaalihinta on 16,90 €. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painettu teos maksaa 16,60 € Lukulampun kaupassa; pokkariversio on ilmestymässä tänä keväänä. Tutustu ja osta täällä. Toimitus on ilmainen ja kirjan voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen. Lukulampun kirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Esittelemme joka viikko Viikon äänikirjan Elisa Kirjasta: poimintoja niin uutuuksista kuin klassikoistakin.  Viikon kirja -artikkelisarjamme, jossa esitellään ajankohtaisia, sekä painettuna että e-kirjana saatavia, teoksia löydät täältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.