tim_walker_lost_in_suomi

Tim Walker: Lost in Suomi – miten tapasin suomalaisen vaimoni ja muita kertomuksia

Miltä Suomi näyttää amerikkalaisen silmin? Tim Walkerin omakohtainen Lost in Suomi on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena. Kuuntele äänikirjan alku veloituksetta.

 

Väittäisin kuitenkin, että sauna on luontevin paikka kirjoittaa suomalaisesta kulttuurista – siellä on pimeää ja hiljaista – ja vaikka minulla ei vertailukohtaa olekaan, haluaisin uskoa, että saunan tunnelma auttoi minua kirjoittamaan paremman kirjan. — Tässä kirjassa kuvaan matkaani kohti tämän pohjoisen maan ja sen kansan ymmärtämistä. Aihe on lähellä sydäntäni.

 

Tarina on se tavallinen: amerikkalainen Tim Walker tapasi suomalaisen naisen, rakastui ja perusti perheen, muutti Suomeen, Helsinkiin. Mutta tätä ennen Walker oli tutustunut suomalaisiin jo nuorena, kun naapurissa asui melko eriskummallisena suomalainen perhe. Perheen lapset saivat juosta pihallaan alastomina, eikä perheen äiti hallinnut kohteliaisuusfraaseja.

Mitä suomalaisuus on, mitä suomalaisuus tarkoittaa? Tim Walker kertoo Lost in Suomi -teoksessaan tarkkanäköisesti, lämmöllä ja huumorilla, mitä kaikkea hän on kohdannut ja pohtinut Suomen-vuosinaan.

”Huomaan oppivani paljon uutta Amerikan maalta, mutta myös meistä itsestämme”, summaa lukukokemustaan Kirjavinkkien kirja-arvostelija, joka luonnehtii Lost in Suomi -kirjaa ”erittäin hauskaksi ja nopealukuiseksi”. Lue koko arvio.

Kirjanurkkaus-blogissa kirjasta kerrotaan: ”Lost in Suomi on hymyilyttävä hyvän mielen kirja täynnä osuvia huomioita Suomesta ja suomalaisuudesta. Lukiessa nauroin ääneen ja samalla minut valtasi jännä ylpeyden tunne: Suomi voi näyttäytyä muualta tulleen silmin hyvällä tavalla hassulta.” Lue koko blogiarvio.

Tutustu Tim Walkerin blogiin.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

Tim Walkerin Lost in Suomi – miten tapasin suomalaisen vaimoni ja muita kertomuksia (Schildts & Söderströms 2016, suom. Maija Kauhanen) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna.

Äänikirjan hinta on 27,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 14,90 € 13.8.2017 saakka. Kirjan pituus on 4 t 12 min, lukija on Eino Heiskanen. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella teoksen alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 19,90 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 14,90 € 13.8.2017 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Sekä e- että äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun suomenkielisen teoksen hinta on 25,80 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Teos on saatavana myös englanniksi. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.