tiin_laitila_kälvemark_seitsemäs_kevät

Tiina Laitila Kälvemark: Seitsemäs kevät

Viikon kirjamme on Tiina Laitila Kälvemarkin Seitsemäs kevät. Se kertoo odotuksesta, joka syntyy, kun kuuteen vuoteen ei ole ollut kunnon kesää. Kirjan hahmot odottavat myös oman elämänsä muuttumista. Tutustu monitahoiseen kirjaan. Seitsemäs kevät on saatavana painettuna ja e-kirjana.

 

Tiina Laitila Kälvemark on suomalainen, Ruotsissa asuva kirjailija. Seitsemäs kevät on hänen kolmas teoksensa. Esikoinen, novellikokoelma Kadonnut ranta oli vuoden 2013 Runeberg-palkinnon ehdokkaana. Laitila Kälvemarkin romaani Karkulahti taas oli yksi Suomen viidestä ehdokkaasta Euroopan Unionin kirjallisuuspalkinnon saajaksi vuonna 2016.

Tänä vuonna ilmestynyt Seitsemäs kevät kuvaa siis tilannetta, jossa pohjoisessa ei ole ollut lämmintä kesää moneen vuoteen. Mitä siitä ajattelee meteorologi? Entä mitä odottaa tyttö, jonka äiti on sijaissynnyttäjä?

Seitsemäs kevät -romaanin on kiteytetty kertovan ahneudesta, rakkaudesta ja unelmien hinnasta. Laitinen Kälvemark on todennut haastattelussa, että romaani kertoo ylipäätään odottamisesta ja siitä, että emme saa kaikkea:

– Ihan kaikkea emme voi kuitenkaan päättää. Emme voi päättää sitä, millainen sää on, kuka meitä rakastaa, emmekä sitä, miten ja minkälaisia lapsia me saamme, jos saamme. Seitsemännessä keväässä ihmiset yrittävät ehkä astua rajan yli ja päättää asioista, joista ei pitäisi.

Lue koko haastattelu. Katso kirjatraileri:

 

 

Seitsemäs kevät –romaani on arvioitu esimerkiksi Tuijata. Kulttuuripohdintoja -blogissa. Tutustu myös Tiina Laitila Kälvemarkin esittelyyn Wikipediassa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

 

Tiina Laitila Kälvemarkin Seitsemäs kevät (WSOY 2017) on saatavana painettuna ja e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on 22,80 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on 15,90 € Elisa Kirjassa; kirja on saatavana hintaan 8,90 € 21.5.2017 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. E-kirjojakin voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.