literarygiftcompany1

The Literary Gift Company houkuttelee lukutoukkia kirjatavaroilla

Kirjankansijuliste? Frankenstein-kannet lukulaitteeseen? Jane Austen -korvakorut? Intohimolukija huomaa äkkiä internetiä selaillessaan, että maailma on väärällään tuotteita, joiden avulla voi julistaa kirjarakkauttaan silloinkin, kun ei ole nenä kiinni kirjassa. Lukulamppu haastatteli The Literary Gift Companyn omistajaa Dani Hallia kirjatavarailmiöstä.

 

Dani Hall kertoo perustaneensa kirjalahjakaupan huomattuaan, että kirjatavaroilla oli kysyntää, mutta tarjonta oli hajallaan ympäri internetiä.

– Olin töissä Waterstone’s -kirjakaupassa ennen kuin lähdin opiskelemaan lastenkirjallisuutta. Opiskellessani pohdin omaa kirjoihin liittyvää liikeideaani ja pikku hiljaa muotoutui nimenomaan kirjallisiin lahjatavaroihin keskittynyt nettikauppa.

Kirjat ovat kenestä tahansa lukutoukasta kerta kaikkiaan parasta parhautta.

– Kirjan avatessaan voi olla kuka tahansa, missä tahansa,  Hall kiteyttää oman lukijuutensa. ­ – Kirjalliset asusteet ja sisustustavarat ovat kirjojen lisäksi eräs kosketuspinta, jonka kautta kirjainnostusta jaetaan.  Tuotteet ovat useimmiten kirjaintoilijoiden tekemiä tai suunnittelemia, joten ne puhuttelevat ostajia.

 

 

grammar-grumble-mugs-set-of-all-six-14140-p[ekm]250x250[ekm]

 

Dani Hall kertoo etsivänsä jatkuvasti uutta kauppaansa. Haasteena on löytää riittävän laadukkaita tuotteita. Etenkin käsintehdyille esineille olisi enemmän menekkiä kuin on tarjontaa.

– Kirjallisia lainauksia tai kuvia sisältävät tuotteet ovat erityisen suosittuja. Näiden tekijöiden tulee kuitenkin pyytää lupa tekijänoikeuksien haltijalta tai haltijoilta, ellei ole kyseessä sellainen teksti tai kuva, jonka tekijänoikeudet ovat jo rauenneet. Euroopassa tekijänoikeus raukeaa 70 vuotta tekijän kuoleman jälkeen.

Hallin kaupan bestsellereitä ovat  kielioppivirheistä vitsikkäästi huomauttelevat mukit sekä Ison-Britannian ja Irlannin kirjallinen kartta. Hänen oma suosikkinsa on kuitenkin Ison-Britannian lastenkirjallisuuskartta, koska se on hänen oma teoksensa.

–  Lähetämme tuotteita ympäri maailman, myös Suomeen.

 

literarygiftcompany2

 

 

Tilausten lisäksi Dani Hall ottaa vastaan myös yhteistyötarjouksia. Ja mikäli The Literary Gift Companyn tarjonta ei riitä shoppailevalle lukutoukalle, kannattaa kurkata Etsyyn.

 

Teksti: Taika Dahlbom / Lukulamppu.fi, kuvat: The Literary Gift Company
Artikkelin teksti  on lisensoitu Creative Commons Nimeä 1.0 -lisenssillä.

 

Oletko tehnyt tai ostanut kirjallisuuteen liittyviä tai viittaavia asusteita tai esineitä?

 

Lue myös kirjansitojatar Mari Vehkaluodon haastattelu artikkelissa Kirjakoruja ja aarteiden pelastamista: Kirjansitojattaren työhuoneella.

2 comments

 1. Minna

  Kiitos vinkistä Lukulamppu: vierailin The Literary Gift Companyn sivulla: Ihana kauppa!! Mutta maksuvaihtoehtoina heillä on vain luottokortti ja PayPal. Mainittuja en käytä, joten se siitä shoppailusta sitten. Tiedättekö, myykö joku täällä suomessa Literary Gift Companyn tuotteita?

  • Lukulamppu
   Author

   Hei Minna!

   Ainakaan minulla ei ole tiedossa, että Suomessa olisi aivan vastaaavan kaltaisia tuotteita myyvää kirjatuotekauppaa. Esim. minikirjoja ja kirjakoruja voi löytää esim. tuolta Kirjansitojattarelta, joka on linkattu The Literary Gift Company -juttuun. Lisäksi esim. Katri Oikarinen tekee kirjataidetta, ks. http://katrioikarinen.wix.com/kirjataide#!news/cyvd

   Terveisin
   Jenni / Lukulamppu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.