vaikka-vuoret-jarkkyisivat

Terhi Törmälehto: Vaikka vuoret järkkyisivät

Terhi Törmälehdon esikoisromaani Vaikka vuoret järkkyisivät liikkuu eksoottisissa ympyröissä: kainuulaisessa helluntaiseurakunnassa ja sykkivässä Bogotassa. Äidinkielenopettajana työskentelevän Törmälehdon kirjaa on ehditty kiittää myös kauniin kielen vuoksi.

 

Elsa on lukiolaistyttö Kajaanissa. Yhdessä ystäviensä Talvin ja Miran kanssa hän etsiytyy helluntaiseurakunnan kokouksiin. Kielillä puhuminen lumoaa Elsan ja hän toivoo pääsevänsä osaksi jotain suurempaa. Ystävät tuntuvat heittäytyvän uskon varaan ilman epäilyjä, mutta Elsa ei kaipauksestaan huolimatta tunnu saavuttavan varmuutta.

Aikuinen Elsa asuu Kolumbiassa ja tapailee Farc-sissien vankina ollutta Manuelia. Usko ja helluntaiseurakunnan tuki on kannatellut Elsaa vuosien ajan, mutta vähitellen usko alkaa rakoilla yhä enemmän.

Kahdessa aikatasossa liikkuva kirja on kasvutarina, jossa nuorta naista vaivaavat kysymykset eivät liiku ruumiillisuuden vaan hengellisyyden parissa. Törmälehto kuvaa uskonyhteisöä ymmärtävästi, hellästi ja humoristisestikin. Sekä intensiivinen Bogota-kuvaus että Kainuun arki tuovat tuoreutta suomalaiseen nykykirjallisuuteen.

 

Kirjasta sanottua

Vaikuttava ja valloittava romaani uskomisesta ja itsensä etsinnästä. – Arja, Kulttuuri kukoistaa -blogi

Kieli luo vahvan tunnelman, joka syöpyy mieleen ja säilyy pitkään. – Aino-Maria Savolainen, Amman lukuhetki -blogi

Kirjan voi lukea prosessina uskoontulosta ja uskonelon ristiriidoista; sen voi lukea ennen kaikkea kehitysromaanina; sen voi lukea rajattuna kulttuurikurkistuksena niin helluntalaisuuteen kuin kolumbialaisuuteenkin.Tuijata. Kulttuuripohdintoja -blogi

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Terhi Törmälehdon Vaikka vuoret järkkyisivät (Otava 2017) on saatavana painettuna ja e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on kovakantisena 28,30 €. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on 22,50 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta. E-kirjojakin voi ostaa itselle tai lahjaksi. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.