Tammikuu 2016 uutuuskirjat

Tammikuun kirjalliset vinkit: uutuuskirjoja ja hieno lukuhaaste

Hyvää uutta vuotta ja hyviä kirjallisia hetkiä vuodelle 2016! Vuosi alkaa kiinnostavien kirjojen ja monipuolisen lukuhaasteen kera.

 

Lue ainakin 50 kirjaa tänä vuonna

HelMet-kirjastojen viime vuoden lukuhaaste oli niin suosittu, että tällekin vuodelle löytyy Helmet-lukuhaaste. Vuoden 2016 lukuhaasteessa luetaan 50 kirjaa eri kriteerein – esimerkiksi matkakertomus, kirjastosta kertova kirja ja 1700-luvulla kirjoitettu kirja. Tutustu haastekriteereihin täällä. Lukuhaasteella on myös oma Facebook-ryhmänsä.

Lue myös Lukulampun blogissa aiemmin ilmestynyt kirjoitus, jossa pohditaan, miksi lukuhaasteet kiehtovat.

Myös Kirjailijan kanssa -lukupiiri jatkaa toimintaansa tänä vuonna. Lukupiirin ensimmäinen tapaaminen on 13.1.2016, ja tuolloin käsitellään Petri Tammisen Meriromaania – kirjailijan kanssa, totta kai. Lukupiiritapaamiseen voi vielä ilmoittautua. Tutustu Kirjailijan kanssa -lukupiiriin Lukulampun artikkelin kautta ja Meriromaaniin Kirjailijan kintereillä -koosteen kautta.

Lisää kirjallisia menovinkkejä voi etsiä Kirjastot.fi-sivuston Tapahtumapankista. Se kokoaa yhteen kirjastojen ajankohtaisia asioita kerhoista näyttelyihin ja kirjailijavierailuihin kautta Suomen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Hyviä uutisia Astrid Lindgrenin ystäville

Tämä päivä yksi elämä Astrid Lindgren

Jokin aika sitten uutisoitiin, että Astrid Lindgrenin kotimuseo on avattu Tukholman keskustassa. Museokäynti varataan verkosta, ja suosio on ollut alusta saakka suuri. Tutustu Astrid Lindgrenin kotimuseon sivuihin.

Tammikuun loppupuolella ilmestyy Jens Andersenin kirjoittama elämäkerta Astrid Lindgren – Tämä päivä, yksi elämä. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa. Andersen perehtyi Lindgrenin perheen luvalla kirjailijan ennen julkaisemattomaan kirjeenvaihtoon ja päiväkirjamerkintöihin. Teos on ollut arvostelu- ja myyntimenestys Tanskassa ja Ruotsissa.

Utelias kettu ja muita nisäkkäitä

Tammikuussa saa alkunsa myös uusi kotimainen tietokirjasarja. 1000 ilmiötä Suomen luonnosta -sarja havahduttaa Suomen luonnon pienten ja suurten ilmiöiden äärelle. Ensimmäinen osa, Utelias kettu ja muita kertomuksia, vastaa sanoin ja kuvin muun muassa tämäntyyppisiin kysymyksiin: Mitä hyötyä oravalle on komeasta hännästä? Miksi kuutti lihoo 10 kiloa viikossa? Miksi metsäkauris kärsii lumesta? Teoksen kirjoittajina ovat Juha Laaksonen ja Riku Lumiaro. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

 

 

Kate Atkinson Hävityksen jumala

 

Kate Atkinsonin Elämä elämältä -teos saa alkuvuodesta jatkoa, kun Hävityksen jumala ilmestyy. Elämä elämältä tutki ihmiselämän sattumanvaraisuutta Ursula Toddin ja hänen vaihtoehtoisten kohtaloidensa kautta. Hävityksen jumala kertoo 2000-luvun dramaattisen tarinan Ursulan pikkuveljen Teddyn kautta. Rakastettu Teddy, joka oli lupaus: runoilijan alku ja sankarilentäjä, josta tuli uskollinen puoliso, hämmentynyt isä ja rakastava isoisä. Sotakokemuksien ja toisaalta sodanjälkeisen nopean kehityksen ja muutoksen välille kasvava kuilu tuovat Teddyn eteen hänen elämänsä suurimman haasteen: hänen on elettävä tulevaisuus, josta hän oli jo luopunut. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa.

 

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuvat: kustantamot ja tapahtumajärjestäjät
Artikkeli on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Artikkelissa olevat linkit vievät Lukulampun verkkokirjakauppaan, joka on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

 

Montako kirjaa luet yleensä vuoden aikana? Onko sinulla lukutavoitteita vuodelle 2016? Entä mitä uutuuskirjaa odotat ilmestyväksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.