Suzanne Collins Nälkäpeli

Suzanne Collins: Nälkäpeli

Viikon äänikirjamme on nuortenromaani, elokuvanakin tunnettu Suzanne Collinsin Nälkäpeli. Sekä Nälkäpeli, että sen jatko-osat Vihan liekit ja Matkijanärhi ovat saatavana äänikirjoina, e-kirjoina ja painettuina teoksina.

Eloonjäämispeliä luonnonkatastrofien jälkeen

Suzanne Collinsin Nälkäpeli sijoittuu Pohjois-Amerikkaan ja aikaan, jolloin erilaiset luonnonkatastrofit ja -mullistukset ovat tuhonneet suurimman osan maasta yhdessä luonnon romahtamista seuranneen ruokasodan kanssa.

Näistä raunioista syntyi Panem. Sen kansalaiset nousivat kapinaan hallitsijoitaan vastaan, mutta hävisivät taistelun. Rangaistukseksi kehitettiin nälkäpeli. Pelin säännöt ovat yksinkertaiset. Jokaisen sektorin on arvottava yksi poika ja tyttö osallistumaan kisaan. Nuoret pakotetaan vaativiin olosuhteisiin luonnonalueelle, jossa heidän on tapettava toisensa. Viimeinen hengissä selviytyjä on voittaja.Nälkäpeli on vuotuinen tapahtuma ja koko maassa näytettävä tosi-televisio-ohjelma.

Collinsin teoksilla on ollut huikea maailmanmenestys. Nälkäpeli on käännetty noin kolmellekymmenelle kielelle, ja hurjasta lähtökohdastaan ja aiheestaan huolimatta sitä on kiitetty lämminhenkisyydestä.

Scifi- ja fantasiakirjallisuuteen keskittyneen Rising Shadow -sivuston arviossa Klaus Maunuksela toteaa, että Collinsin käsikirjoittajatausta näkyy Nälkäpelissä. Hän pitää teosta pääosin toimivana ja hyvällä tavalla arvaamattomana. Maunuksela huomauttaa myös: ”Nälkäpeliin on ujutettu myös tiettyjä tarinallisia ja juonellisia erikoisuuksia. Tarina on esitetty preesensissä, mikä saattaa vaatia alkuun sopeutumista. Kirjailijan naisellinen ote pilkahtaa esiin paikka paikoin – esimerkiksi asiaankuuluvan taistelupreppauksen ohella kiinnitetään erityistä huomiota puvustuksiin. Ulkonäkö ja vaikutelmat ovat avainsanoja raadollisessa viihdeteollisuuden maailmassa, jonka äärimmäisyyksillä Nälkäpelissä taiteillaankin.”

Tutustu Suzanne Collinsin Nälkäpeliin Wikipedia-artikkelin kautta.

Nälkäpeli-elokuva on vuodelta 2012. Elokuvan virallinen traileri on katsottavissa Youtubessa:

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

 

Susanne Collinsin Nälkäpeli (The Hunger Games, WSOY 2008, e-kirja 2014, äänikirja 2015, suom. Helene Bützow) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on Elisa Kirjassa 14,90 €. Teos kestää 12 h 28 min ja lukija on Heljä Heikkinen. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksettaMyös jatko-osat on julkaistu äänikirjoina: Vihan liekit, Matkijanärhi.

Kaikki kolme teosta ovat ilmestyneet myös e-kirjoina. Tutustu Susanne Collinsin teoksiin, myös niiden kieliversioihin, täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjojen alut veloituksetta.

Lukulampun kaupassa on myynnissä painettu teos, joka sisältää teokset Nälkäpeli, Vihan liekit ja Matkijanärhi. Sen hinta on 21,90 €. Tutustu ja osta täälläToimitus on ilmainen ja kirjan voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen. Lukulampun kirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Esittelemme joka viikko Viikon äänikirjan Elisa Kirjasta: poimintoja niin uutuuksista kuin klassikoistakin.  Viikon kirja -artikkelisarjamme, jossa esitellään ajankohtaisia, sekä painettuna että e-kirjana saatavia, teoksia löydät täältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.