stephenie-meyer-houkutus

Stephenie Meyer: Houkutus

Viikon äänikirja on ristiriitaisen vastaanoton herättänyt Young Adult -kirjallisuuden suursuosikki, Stephenie Meyerin Houkutus. Romanttisen vampyyritrilogian avausosa on vienyt nuorten lukijoiden sydämet, mutta kriittisemmät lukijat ovat pitäneet kirjaa moralisoivana ja asenteellisena.

 

Nuori Bella tutustuu kiehtovaan Edwardiin. Hänelle selviää, että Edward onkin vampyyri. Rakkaus voi siis koitua Bellalle hengenvaaraksi – silti Edward on hänestä vastustamaton. Houkutuksesta tuli ilmiö ympäri maailmaa.

Miksi Houkutus sitten on herättänyt vastalauseita? Psychology Todayn artikkelissa kuvataan, miksi Bellan ja Edwardin romanssi antaa vahingollisen roolimallin. The Huffington Post pitää kirjan vampyyrisuhdetta kotiväkivallan ja hyväksikäytön esittämisenä positiivisessa valossa.

Tutustu kirjaan itse: onko se sinusta mainiota viihdettä vai psykologinen tutkielma?

 

Kirjasta sanottua

Suosittelen Ehdottomasti kaikille nuorille ja vähän vanhemmillekkin. Varsinkin, jos olet jo katsonut elokuvan/elokuvat. Kirjoissa tapahtuu niin paljon enemmän.Kirjastokissa-blogi

Meyer kirjoittaa koukuttavasti, vaikka onkin tässä ensimmäisessä kirjassaan selvästi vielä kokemattomampi kynäilijä kuin sarjan seuraavissa osissa. Kirja on leppoisaa lukemista ja sarja vie mukanaan, vaikka sen imua yrittäisikin vastustaa.Kujerruksia-blogi

Ilmeisesti kirjailija on halunnut Bellan herättävän lukijoissa jonkinlaista säälinsekaista myötätuntoa, sillä ”rumuuden” lisäksi Bella on erittäin kömpelö, joka eksyy, kaatuilee ym. joka välissä. Myötätunto oli kyllä kaukana, sen sijaan ärtymiskynnys oli varsin lähellä.Morren maailma -blogi

Katso elokuvasovituksen traileri:

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Kuuntele äänikirjan alku

Stephenie Mayerin Houkutus (Twilight, WSOY 2005, äänikirja on vuodelta 2009, suomentanut Tiina Ohinmaa) on saatavana äänikirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan pituus on 12 h 20 min ja lukijana on Leena Pöysti. Kirjan hinta on Elisa Kirjassa 5,90 €, kun ostat kirjan 7.8.2016 mennessä (normaalisti 8,90 €).  Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella teoksen alun veloituksetta.

Kirja on saatavana painettuna teoksena kokoomateoksessa Twilight – Houkutus /Elämä ja kuolema (WSOY 2016) 25,30 € hintaan. Tutustu teokseen Lukulampun kaupassa: kirjan voi tilata joko itselle tai lahjaksiLukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.