Sofi Oksanen Norma

Sofi Oksanen: Norma

 

Sofi Oksasen romaani on aina ilmestyessään tapaus. Tiesitkö, että Oksasen teoksia on saatavina myös äänikirjoina? Myös uutuusromaani Norma julkaistiin heti äänikirjamuodossa. Kuuntele Leena Pöystin lukeman äänikirjan alku.

 

Ennen julkaisua Sofi Oksasen teoksesta Norma tiedettiin melko vähän. Siksi romaani yllätti: yhtenä keskeisenä teemana on hiusbisnes, ja romaanissa on myös yliluonnollisia aineksia.

Kotilieden (nro 20, 30.9.2015) haastattelussa Oksanen toteaa olleensa aina kiinnostunut hiuksista ja kauneusalasta, muttei olisi itsekään vielä jokin aika sitten arvannut kirjoittavansa aiheesta kirjan. Oksanen sanoo:

–  Kun kansainvälisen kauneusalan eettiset ongelmat rantautuvat omille kotikulmille, niihin alkaa kiinnittää huomiota. Melkein kaikki kampaamot tekevät hiuspidennyksiä, eikä asiakas saa täydellistä tuoteselostetta siitä, mistä hiukset tulevat.

Oksanen viittaa myös The Guardianin artikkeliin, jonka mukaan hiuskauppa on Yhdysvalloissa yhtä suurta kuin banaanibisnes. Päähenkilön yliluonnollisista kyvyistä ja päähenkilön suhteesta kirjailijaan itseensä Oksanen toteaa:

– Kaikki romaanihenkilöthän tulevat kirjailijan pään kautta.

Turun Sanomien arviossa sanotaan: Sofi Oksanen liikkuu siis jälleen vakavien asioiden äärellä. Mutta samanaikaisesti Norma on kiehtovasti viihdyttävä, salaperäinen tarina Norma Ross -nimisestä nuoresta helsinkiläisestä naisesta.

Kulttuuri kukoistaa -blogissa ollaan samoilla linjoilla: Norma on rajun omaperäinen ja kantaaottava trilleri, joka poikkeaa Oksasen aiemmista mystisemmän henkilökuvauksensa osalta, ei tyyliltään. Pakko sanoa, ettei näitä vaikuttavuudesta ja taitavasta tekstistä huolimatta haluaisi lukea montaa peräkkäin, sen verran raskasta se on. Ja pakko vielä miettiä Oksasen omaa komeaa kampausta: se on kuulemma keinokuitua.

Lisää tietoa kirjasta ja siihen liittyvästä kirjailijakiertueesta saa Normaross.fi-sivuilta ja Sofi Oksasen kirjailijasivuilta.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

 

Sofi Oksasen teos Norma (Like 2015) on saatavana painettuna, kovakantisena  kirjana ja äänikirjana.

Painetun teoksen hinta on 26,90 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lähetyksestä ei peritä postituskuluja, ja kirjan voi myös tilata lahjansaajan osoitteeseen. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

Äänikirjan hinta on Elisa Kirjassa 32,90 €. Kirjan lukijana on näyttelijä Leena Pöysti, ja kirjan pituus on 8 tuntia 5 minuuttia. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun.

Myös Sofi Oksasen romaanit Puhdistus ja Kun kyyhkyset katosivat ovat ilmestyneet suomenkielisinä äänikirjoina. Tutustu täällä. Oksasen teoksia on julkaistu ruotsiksi sekä ääni- että e-kirjoina.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Esittelemme joka viikko Viikon äänikirjan Elisa Kirjasta: poimintoja niin  uutuuksista kuin klassikoistakin.  Viikon kirja -artikkelisarjamme, jossa esitellään ajankohtaisia, sekä painettuna että e-kirjana saatavia, teoksia löydät täältä. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.