saara_turunen_sivuhenkilo

Saara Turunen: Sivuhenkilö

Viikon kirja on Saara Turusen Sivuhenkilö. Taiteilijan elämästä ja sivullisuuden tunteesta kertova uutuusromaani on saatavana e-kirjana, äänikirjana ja painettuna teoksena. Lue e-kirjan alku tai kuuntele äänikirjan alku veloituksetta.

 

Saara Turunen tunnetaan romaanista Rakkaudenhirviö, jolla hän voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon vuonna 2015. Nyt ilmestyneessä Sivuhenkilö-teoksessa on jo esikoisromaanissa esitelty minäkertoja, mutta uusi näkökulma ja tarina; teos on itsenäinen kokonaisuutensa.

Sivuhenkilö kertoo taiteilijuudesta, kirjan kirjoittamisesta, ja naisena olemisesta tämän päivän Suomessa. Sen päähenkilö, minäkertoja, saa kirjallisuuspalkinnon, mutta tuntee sivullisuutta ja epätasapainoa, vaikka hän menestyy ja elää tasa-arvoisessa yhteiskunnassa. Romaani pohtii, miltä tuntuu, kun asiat eivät menekään kuten nuorena odotti, tai että ne eivät tunnu siltä, miltä luuli niiden tuntuvan.

Kirjan tyyliä, hahmoja ja teemoja on esitelty Helsingin Sanomissa. Mervi Kantokorpi kiteyttää: ”Sivuhenkilö on tärkeä aikalaiskuvaus patriarkaattiin imeytyneistä rakenteista, siitä miten vaikeaa nuoren naisen edelleen on valita toisin, ottaa elämä omiin käsiin.” Lue koko arvio.

1001 kirjaa ja yksi pieni elämä -kirjablogin pitäjälle Sivuhenkilö on ollut voimakas lukukokemus: ”Turusen kerronta lumosi minut taas. Minne voin ilmoittaa siitä, jos epäilen kirjailijan murtautuneen alitajuntaani? Koin sen verran voimakasta samaistumista, että kirjan lukeminen ei ollut kovin mukavaa.” Lue koko blogiarvio.

Katso Saara Turusen haastattelu Yle Areenassa.

 

sisaltoalue_mainospalkki
Lue e-kirjan alku

Saara Turusen Sivuhenkilö (Tammi) on saatavana e-kirjana, äänikirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 16,90 € Elisa Kirjassa; kirja on saatavana hintaan 9,90 € 1.4.2018 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta.

Äänikirjan hinta on 19,90 € Elisa Kirjassa; kirja on saatavana hintaan 12,90 € 1.4.2018 saakka. Kirjan pituus on 7 h 15 min, lukija on Anni Kajos. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella äänikirjan alun veloituksetta.  Sekä e- että äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 27 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.