siiri_enoranta_tuhatkuolevan_kirous

Siiri Enoranta: Tuhatkuolevan kirous

Viikon kirjamme on Siiri Enorannan Tuhatkuolevan kirous, Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-voittaja 2018. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku ilmaiseksi.

Siiri Enorannan Tuhatkuolevan kirous on lukemaan houkuttelevaa seikkailufantasiaa, jossa on tärkeitä ja vaikeitakin teemoja, kuten ennakkoluulot ja niiden voittaminen.

Teos sai Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon viime viikolla. Palkinnon valitsija Riku Rantala perusteli valintaa näin: ”Se luo maailman, joka on mitä suurimmassa määrin mielikuvituksellinen, mutta joka inspiroi pohtimaan kaikkein polttavimpia todellisen maailman kysymyksiä. Kysymyksiä ympäristön tulevaisuudesta, yksilön vastuusta, sukupuolirooleista, rakastamisen vaikeudesta, väkivallasta, totuuden jälkeisestä ajasta, oikeasta ja väärästä, hyvästä ja pahasta.”

Tuhatkuolevan kirouksen päähenkilö on nuori Pau. Hän ei ole mielestään hyvä eikä vaikuttava oikeastaan missään, mutta vähitellen käy ilmi, että hänellä on taikavoimia. Mutta onko tuo taika voima vai kirous? Teos alkaa, kun Pau leikkaa hiuksensa; liittyykö niihinkin jotain salaperäistä?

Enoranta kertoo kirjastaan Ylen haastattelussa. Hän sanoo löytävänsä samoja piirteitä itsestään ja Pausta, ja myös muun muassa olevansa vihainen, ettei ilmastomuutoksen pysäyttämiseksi tehdä kaikkea tarvittaa. Tutustu kirjaan ja kirjailijaan, lue Ylen haastattelu. ”Tuhatkuolevan kirous on vankkaa fantasiaa höystettynä YA-mausteilla ja tiukoilla filosofisilla kysymyksillä, joiden vastapainona on sopivasti tymäkkää toimintaa ja maagista menoa”, kiteytetään Kirsin kirjanurkan kirjoituksessa, josta saa myös tarkempaa tietoa teoksen noitamaailmasta ja tyylistä. Lue koko blogiarvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Siiri Enorannan Tuhatkuolevan kirous (WSOY 2018) on saatavana e-kirjana ja painettuna.

E-kirjan hinta on 14,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 24,90 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.