Kuvapohja_800_415_Seppo_Jokinen

Seppo Jokinen: Kuolevaksi julistettu

Viikon kirjamme on Seppo Jokisen Kuolevaksi julistettu. Lue kirjan lukunäyte Elisa Kirjassa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Seppo Jokinen on pitkän linjan dekkaristi, jonka Komisario Koskinen -sarjassa Sakari Koskinen ratkoo rikoksia. Dekkarifanien suosion puolelleen voittanut Jokinen sijoittaa uutuuskirjansa Kuolevaksi julistetun tuttuihin Tampereen maisemiin.

Hanu jäi vielä hetkeksi seisoksimaan Hallituskadun varjoiselle puolelle. Hämeenpuiston suunnasta puhaltava raikas tuuli kuivasi hiljalleen hien otsalta ja tuuletti samalla viimeisetkin pelontunteet sen sisältä. Mutta kuitenkin, joku siinä tyypissä oli muistuttanut Näätänaamaa, hän ei osannut sanoa mikä, mutta joku ilmeen kierous kai. Tai sitten se oli tavallista pullottavampi povitasku kevyessä kesäbleiserissä. Toisaalta, samannäköisiä luihuilijoita kuljeksi Tampereen kokoisessa kaupungissa kymmenittäin.

Hanu käveli kadun yli kauppahallin ovelle. Kalatiskit löytyivät heti eteläisen sisäänkäynnin tuntumasta. Taatalle kelpasivat ainoastaan Nyyperin Päijänteen muikut. Niistä hän osasi taikoa aterian, joka oli tallentunut Hanun makunystyröihin aivan varhaisimpina lapsuudenmuistoina. Taata tiesi, miten ruisjauhot maustettiin ensin pippurilla ja oman ryytimaan edelliskesänä kuivatulla tillillä. Sitten muikut käänneltiin jauhoissa ja paistettiin voissa. Viereisellä levyllä porisisi pottukattila. Hanun tehtävänä oli valmistaa voisipulikastike. Taatan reseptillä tietysti sekin.

 

Kirjasta sanottua

 

Kuolevaksi julistettu on vasta ilmestynyt, joten arvioita saattaa joutua vielä hieman odottamaan. Lukijakommentteja löytyy kuitenkin sekä Elisa Kirjasta että Seppo Jokisen Facebook-sivulta.

”Jouhevaa ja varmaa Jokista.” – Nimimerkki ”defa” Elisa Kirjassa

Jokisen aiemmasta tuotannosta ja koko kirjailijanurasta löytyy sen sijaan paljon arvioita.

”Seppo Jokinen on Suomen paras dekkarikirjailija.” – Kirsi Hietanen, Kirsin kirjanurkka

”Mustat sydämet on tuttua Jokista, sympaattinen ja rakenteeltaan toimiva dekkari.” – Keijo Kettunen, Helsingin Sanomat

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Osta kovakantisena, e-kirjana tai äänikirjana

 

Seppo Jokisen Kuolevaksi julistettu on saatavana kovakantisena painettuna kirjana Lukulampun kaupasta hintaan 20,20 €. Toimitus on ilmainen. Tutustu ja osta painettu kirja täällä. Lukulampun verkkokirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi Oy:n kanssa.

Kuolevaksi julistettu on ilmestynyt myös e-kirjana ja maksaa Elisa Kirjalla 17,90 €.  Tutustu ja tilaa täällä. Kirjan saa Elisa Kirjasta myös äänikirjana hintaan 19,90. Tutustu ja tilaa äänikirja täällä. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.