kevat_2018_uutuuskirjat_lastenkirjat

Seikkailuja, taruolentoja ja surua: viisi uutta lastenkirjaa

Esittelemme viisi kevään 2018 uutuuskirjaa lapsille: ääni- ja e-kirjoja ja painettuja teoksia. Elisa Kirjan sivustolla voit lukea e-kirjan alun tai kuunnella äänikirjan lukunäytteen ilmaiseksi.*

 

Nukkumatti somettaa

Leila Saarivirran esikoislastenkirja Nukkumatin vastaisku (Otava 2018) esittelee nykypäivän Nukkumatin, joka on kuin kotonaan somemaailmassa. Tätä päivää on myös se, että Nukkumatin saa viestimään digikanaviin havainto, että hän ei ole yhtä tunnettu kuin Joulupukki ja Hammaskeiju. Hulvaton tarina on saatavana Antti Virmavirran lukemana äänikirjana ja painettuna teoksena.

 

Annan ja Elviksen seikkailut jatkuvat

Maria Kuutin Anna ja Elvis -sarja on edennyt jo kuudenteen osaan. Uusin osa on nimeltään Anna ja Elvis vaippasirkuksessa (Karisto 2018).

Elviksestä on tullut isoveli, mikä ei ole pelkästään iloinen asia. Anna kutsuukin Elviksen mukanaan rentouttavallle lomalle, jota tosin leimaa harmistus siitä, miten hölmön puhelimen Annan isä on lapselleen hankinnut. Näistä epäkohdista huolimatta kirja on täynnä huumoria ja iloa uudesta kaupungista ja uusista seikkailuista. Tutustu e-kirjaan  ja painettuun teokseen.

 

Kun suru koskettaa perhettä

Petja Lähteen Surunsyömä (Karisto 2018) kertoo isästä ja 10-vuotiaasta pojasta, joiden perheestä on kuollut äiti.

Tunteikas ja avoin kirja kertoo, millaista on, kun isä on sairastunut surunsyömään, ja poika tasapainoilee surun ja ilon välimaastossa. Mille saa nauraa, ja miten huolehtia siitä, etteivät muistot äidistä katoa? Huumori keventää surumielistä tarinaa ja jättää tilaa lukijan omille ajatuksille ja keskustelulle. Tutustu e-kirjaan ja painettuun teokseen.

 

Eroon arjen kuplasta

Siri Pettersenin Kuplan (Jalava 2018, suom. Eeva-Liisa Nyqvist) päähenkilö on nuori Kine, pilkkanimeltään Kupla.

Kinestä tuntuu, että hän on olosuhteidensa vanki: on pakko mennä kouluun, on pakko tehdä sitä ja tätä. Sitten hän löytää hautausmaalta salaperäisen lasipallon, jonka sisällä on riepunukke. Pallosta kasvaa valtava kupla, johon voi mennä sisään. Kine pääsee vapauteen! Maagisen realismin keinoin kerrotty seikkailu sopii monenikäisille lukijoille. Tutustu e-kirjaan ja painettuun teokseen

 

Matka Revonpuron maahan

Mervi Heikkisen Revonpuro: Aijalin saaren tarut 1 (Karisto 2018) johdattaa niin ikään maagiseen seikkailuun villin metsän keskelle ja keskiaikaistyyppiseen maailmaan.

Tapahtumapaikka, Aijalin saari, elää yhä tarujen aikaa. Siellä on metsänhaltioita, jääriä, noitia ja puolieläviä riivoja. Saarella asuu myös Pöllöksi kutsuttu tyttö äitinsä Siinan ja korppinsa Närhäkän kanssa. Eräänä päivänä he saavat tietää, että kotimetsää uhkaa tuho… Tutustu e-kirjaan
ja painettuun teokseen.

 

Teksti: Lukulampun toimitus / Lukulamppu.fi, kuvat: kustantamot

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

*Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani. Sekä e- että äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi.

Lukulampun kirjakauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.