roope_lipasti_rajanaapuri

Roope Lipasti: Rajanaapuri

Viikon äänikirjamme on Roope Lipastin humoristinen Rajanaapuri. Teos on saatavana myös e-kirjana.

 

Roope Lipasti on lietolainen, jo useita romaaneja julkaissut kirjailija. Hänen teostensa aiheet ovat moninaiset, mutta tyyli varma: sujuvaa, hauskaa ja ihmiseloa oivaltavaa tekstiä.

Lukulampun kirjailijahaastattelussa Lipasti puhuu ”tragikoomisuudesta elämän tyylilajina”. Kirjojen aiheiden hän sanoo tulevan vastaan itsestään: ”Aiheet ovat vähän niin kuin muodit: on vaikea sanoa ihan tarkkaan mistä ne tulevat, mutta jotenkin ne roikkuvat ilmassa.”

Lipastin hahmot ovat usein omituisia ja hassuja, mutta niissä on toivoa. Kirjailija kertoo humoristisesta tyylistään haastattelussamme: ”Luulen, että huumori on kirjoissani mukana aina, haluan sitä tai en – ja miksipä en haluaisi. Se ei ole asia, jota sinne väen vängällä tungen, vaan se vain tulee. Luulen, että minulla on sellaiset ikään kuin huumorisilmälasit päässä koko ajan, eli että katselen maailmaa aina vähän vinosta näkökulmasta. Kaikessahan kuitenkin on aina myös se humoristinen puoli, traagisissakin asioissa.”

Lue koko laaja haastattelu.

Lue myös Roope Lipastin vastaukset Mitä luet? -sarjassamme.

Rajanaapuri on lämminhenkinen satiiri kahdesta erilaisesta naapuruksesta, joista toinen tekee ja toinen tarkkailee. On kesä ja on hanke, on rantasauna, vaikka vielä ei ole rantaa ja saunankin paikalla kohoaa sähköpylväs. Syytä on kuitenkin nähdä kauemmaksi: siihen iltaan kun astelee kiviaidan viertä saunalle ja pulahtaa lampeensa uimaan. Niin, mihin lampeen? Jokainen puuhakkaan, hieman pellepelotonmaisen omakoti- tai mökkinaapurin lähellä asunut pystyy samastumaan Lipastin teokseen. Ikuisesti käynnissä olevien ja uusien puuhasteluprojektien ohella Lipasti havannoi naapuuruus- ja ylipäätään ihmisssuhteita.

Turun Sanomat toteaa, että Lipastin Rajanaapurin tarinat ovat tuttuja, mutta ”päivitettynä painoksena Lipastin proosallinen rykäisy on mitä virkistävin”. Lue koko arvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Kuuntele äänikirjan alku

Roope Lipastin Rajanaapuri (Atena) on saatavana äänikirjana ja e-kirjana.

Äänikirjan hinta on 19,90 € Elisa Kirjassa. Kirjan pituus on 6 h 5 min, ja lukijana on Jukka Peltola. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella kirjan alun veloituksetta

E-kirjan hinta on 4,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Rajanaapuri on ainakin tällä hetkellä loppuunmyyty painettuna teoksena, mutta Lukulampun kaupassa voit tutustua muihin Roope Lipastin teoksiin.  Lipastin uusin romaani on Viimeiset polttarit, joka pohtii, onko miesporukan polttarireissu mökille uhka vai mahdollisuus. Tutustu Roope Lipastin teoksiin täällä.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.