riku_korhonen_emme_enää_usko_pahaan

Riku Korhonen: Emme enää usko pahaan

Viikon äänikirjamme on Riku Korhosen Emme enää usko pahaan -romaani. Tämän päivän Suomesta ja etenkin miehen elämästä kertova romaani oli vuoden 2016 Finlandia-ehdokkaana. Kirja on saatavana äänikirjamuodon lisäksi painettuna sekä e-kirjana. Kuuntele äänikirjan alku veloituksetta!

 

Riku Korhonen on turkulainen äidinkielenopettaja, kolumnisti ja kirjailija. Emme enää usko pahaan alkaa monelle valitettavan tutusta tilanteesta: kaikki on perheessä hyvin, mutta kaikki tuntuu tylsältä. Eräässä perheessä tilanne ratkaistaan absurdilla keinolla.

Paintball-yrittäjä Eero Viitanen asuu omakotitalossa meren äärellä vaimonsa Ainon ja kahden tyttären kanssa. Hän päättää järjestää jännitystä sieppaamalla Ainon niin kuin Zeus muinoin ryösti Europan ja pyytää apuun vanhaa ystäväänsä Laria. Eeron perimiehinen vaimonryöstötarina alkaa kuin omalakisesti toteuttaa itseään traagisin seurauksin. Miehen elämän ja pari- ja perhesuhteiden kuvauksen lisäksi romaani havainnoi tarkasti nyky-Suomea ja sen kahtiajakautuneisuutta.

Savon Sanomien mukaan kyseessä on ”harvinaisen onnistunut akateeminen romaanirakennelma”. Ote arviosta: ”Kieleltään tuore ja dialogiltaan näpsäkkä kokonaisuus on pikkuporvarillisuuden ja pahoinvointiyhteiskunnan poeettinen abduktio, joka antaa luunappeja niin nimbyilylle kuin naiselliselle italofilialle ja keittöpsykologialle, ja teurastaa miehisen aggression.” Lue koko arvio.

Reader, why did I marry him? -blogissa romaania on luonnehdittu ”notkeaksi”. Ote blogiarviosta: ”Emme enää usko pahaan on tragikomedia, joka myllertää miesaktivismin, syrjäytymisen ja yleisen huono-osaisuuden kautta. Korhosen kerronnassa on kiinnostavaa, että hän kelaa tapahtumia taaksepäin eri ihmisten näkökulmista. Sankaruuden suomut putoilevat, jos kohta kovin vahvasti ovat miehen pinnassa kiinni olleetkaan.” Lue koko arvio.

Finlandia-raati on todennut teoksesta näin: ”Korhonen on kirjoittanut osuvan aikalaisromaanin rakastamisen vaikeudesta ja miehen alttiudesta
pahaan.”

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

 

Riku Korhosen Emme enää usko pahaan (WSOY 2016) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 17,90 € Elisa Kirjassa. Kirjan pituus on 10 h 31 min, ja lukija on Jukka Pitkänen. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella teoksen alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on 15,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta.  Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani. E- ja äänikirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi.

Painetun teoksen hinta on 27,90 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteuttu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.