riitta_jalonen_kirkkaus

Riitta Jalonen: Kirkkaus

Viikon kirjamme on kirjasyksyn 2016 uutuusromaani, Riitta Jalosen tarkkanäköinen kirjailijaelämän kuvaus Kirkkaus. Teos on saatavana painettuna sekä e-kirjana. Lue e-kirjan alku veloituksetta!

 

Hämeenlinnalaisen Riitta Jalosen romaani Kirkkaus piirtää kuvan uusiseelantilaisesta kirjailija Janet Framesta, herkkävaistoisesta poikkeusyksilöstä, jota hoidettiin vuosikausia psykiatrisessa sairaalassa aiheetta skitsofreenikkona mutta joka nousi myöhemmin romaaneillaan maailmanmaineeseen.

Vaikuttavaa ja tarkkuudessaan riipaisevaa romaania voi suositella erityisesti kaikille kirjailijakuvauksista ja kirjoittamisen pakon teemasta kiinnostuneille.

Kirkkaus on puhdasta nautintoa, ylistys yksilöllisyydelle ja kauniille kielelle”, todetaan Savon Sanomien arviossa, jossa Kirkkaus-romaania pidetään myös Jalosen pääteoksena. Lue koko arvio.

Lukuisa-blogissa Kirkkaus-lukukokemusta luonnehditaan vangitsevaksi: ”Olen lukenut yhden vuoden parhaimmista kirjoista. En liioittele yhtään. Tiesin ensimmäisestä sivusta lähtien, että tämä on minun kirjani, tulen rakastamaan sitä, ja niin siinä kävi; Kirkkaus vangitsi minut heti. En muista, milloin olisin viimeksi lukenut niin kaunista ja herkkää proosaa, tai milloin viimeksi kirjailija olisi päässyt päähenkilönsä pään sisälle niin taidokkaasti kuin Jalonen tässä romaanissa.” Lue koko blogiarvio.

Pieni kirjasto -blogin pitäjän lukukokemus ei ole lähtenyt aivan vauhdikkaasti käyntiin, mutta on lopulta ollut tyrmäävä. Erityisesti Jalosen kielenkäyttö on vaikuttanut: ”Kirkkaus on myös kuin oodi kirjoittamisella ja sanoille, osoitus niiden voimasta.” Lue koko blogiarvio.

Lisää tietoa Riitta Jalosesta saat Wikipedia-esittelystä.

 

sisaltoalue_mainospalkki
Lue e-kirjan alku

 

Riitta Jalosen romaani Kirkkaus (Tammi 2016) on saatavana painettuna sekä e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on 24,40 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteuttu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voit tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on 15,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta.  Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.