riikka_alaharja_kahden_maan_ebba

Riikka Ala-Harja: Kahden maan Ebba

Viikon kirjamme on vuoden 2017 Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas, Riikka Ala-Harjan Kahden maan Ebba. Teos on saatavana e-kirjana ja painettuna. Lue e-kirjan alku ilmaiseksi.

 

Ebballa on kaksi kotia, yksi Suomessa ja toinen Saksassa. Riikka Ala-Harjan Kahden maan Ebba kertoo erolapsen ajatuksista ja elämästä. Teos valittiin vuoden 2017 Lasten- ja nuortenkirjallisuuden ehdokkaaksi, ja Suomen Kirjasäätiön sivuilla siitä kerrotaan seuraavasti: ”Optimistinen, hauska ja koskettava lapsen puheenvuoro elämästä kahden kodin ja maan välissä. Kirjoittaja antaa lapselle äänen asioissa joista voi olla usein vaikea puhua vanhempien kanssa. Teos muistuttaa, että lapsi ei ole aikuisten projekti, vaan oma yksilö jolla on oma ääni ja tahto.” Tutustu sivustoon ja äänestä omaa ehdokassuosikkiasi.

Riikka Ala-Harja on kertonut, että kirja perustuu osin hänen ja hänen tyttärensä kokemuksiin; Ala-Harjan tyttären kodit ovat Suomessa ja Ranskassa. Me naiset -lehden haastattelussa Ala-Harja kertoo:

– Tietysti kaipaus on välillä kova, kun Selma lähtee Ranskaan, mutta kuten Ebba kirjassani sanoo: ”Äiti tapaa silloin ystäviä, käy bodypumpissa ja baarissa”.

Lue koko haastattelu.

Päivi Heikkilä-Halttusen Lastenkirjahylly-blogissa kehutaan kirjan oivalluksia ja tyyliä: ”Jäntevässä lastenromaanissa aikatasot leikkautuvat ja tyyli on mukavan impressionistinen. Lukijan on helppo samastua nelosluokkalaisen Ebba-tytön välillä hyvinkin ristiriitaisin tuntoihin.” Lue koko arvio.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Riikka Ala-Harjan Kahden maan Ebba (Otava 2017) on saatavana e-kirjana ja painettuna teoksena.

E-kirjan hinta on 14,50 € Elisa Kirjassa; teos on saatavana hintaan 9,90 € 30.11.2017 saakka. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. E-kirjoja voi ostaa itselle tai antaa lahjaksi. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painettu teos maksaa 16,40 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoittteeseen.

Tutustu Elisa Kirjassa myös muihin vuoden 2017 Finlandia-palkintoehdokkaisiin eri kategorioissa. Esittelyssä on yhdeksän e-kirjoina ilmestynyttä ehdokasta.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.