keltaiset_esseet

Pyrhönen, Koivisto, Nyqvist (toim.): Keltaiset esseet

Viikon kirjamme on Heta Pyrhösen, Päivi Koiviston ja Sanna Nyqvistin toimittama Keltaiset esseet. Tammen Keltaisen kirjaston kirjojen ja kirjailijoiden maailmaan johdattava teos on saatavana painettuna sekä e-kirjana. Lue e-kirjan alku!

 

Tammen Keltainen kirjasto perustettiin jo vuonna 1954, ja sen tarkoitus on esitellä laadukasta ja kiinnostavaa maailmankirjallisuutta suomalaisille lukijoille. Keltaisen kirjaston kirjaluettelo löytyy kokonaisuudessaan Keltaisen kirjaston kotisivuilta.

Heta Pyrhösen, Päivi Koiviston ja Sanna Nyqvistin toimittama tietokirja Keltaiset esseet kertoo Keltaisesta kirjastosta ja erityisesti sen tietyistä kirjoista ja kirjailijoista kirjallisuudentutkijoiden silmin. Tarkasteltavina ovat muun muassa Paul Auster, Peter Høeg, Jhumpa Lahiri, Kazuo Ishiguro ja Don DeLillo, ja lopputulos antaa uusia näkökulmia tuttuihin teoksiin. Vaikka kirjoittajat ovat tutkijoita, Keltaiset esseet avautuu helposti ”tavallisellekin” lukijalle – ja avautuessaan se antaa paljon lukuvinkkejä.

Kiiltomato-sivustolla kustantajaa kiitetään ylipäätään kirjan julkaisemisesta ja teosta mm. siitä, että se antaa kiitosta myös kirjallisuuden kääntäjille. Ote Kiiltomadon arviosta: ”Kirjallisuusesseet sinänsä ovat kuitenkin harvinaistuvaa herkkua nykypäivänä. Näihin nuorten tutkijoiden esseisiin kannattaa paneutua vaikkapa muistutuksena niistä kaikista teoksista, jotka uhkaavat kadota kirjastojen varastoihin ja divareiden takahuoneisiin.” Lue koko arvio.

Myös Kirjakaapin kummitus -blogissa kiitetään teosta. Bloggari toteaa, että Keltaisten esseiden jälkeen tekee mieli lukea tiettyjä teoksia uudelleen. Ote blogiarviosta: ”Keltaiset esseet on hieno kokoelma kirjallisuusesseitä, joissa näkyy kirjoittajien perehtyneisyys aiheisiinsa. Teoksen pariin olisi kiinnostavaa palata uudelleen vaikkapa sitten, kun olen lukenut Antonio Tabucchin novellikokoelman Pieniä yhdentekeviä väärinkäsityksiä. Timo Laineen ja Arianna Marconin essee Pieniä yhdentekeviä roolien vääristymiä tarjoaisi varmasti oivalluksia novellikokoelman lukemisen jälkeen.” Lue koko arvio.

Keltaiset esseet on esitelty myös Lukulampun koosteartikkelissa Top 10: Kotimaisia esseeteoksia.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Lue e-kirjan alku

Heta Pyrhösen, Päivi Koiviston ja Sanna Nyqvistin toimittama Keltaiset esseet – Keltainen kirjasto tutkijoiden silmin (Tammi 2016) on saatavana painettuna teoksena ja e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on 27,50 € Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä. Lukulampun kauppa on toteuttu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

E-kirjan hinta on 14,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.