Puutarha- ja mökkikirjat tuovat kevätfiiliksen – katso Kierrätyskeskuksen kuukauden vinkit

Toukokuu aloittaa puutarha- ja kesämökkikauden toden teolla. Se näkyy myös Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kuukauden kirjakoosteessa. Tutustu kirjoihin ja lue puutarha-ammattilaisen vinkit, millainen on hyvä puutarhakirja.

Artikkeli ilmestyy yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa.* Puutarhakirjavinkit antaa Saila Routio, maisema-arkkitehti ja puutarhakirjailija.

 

paula_ritanennarhi_suomalainen_puutarhakirja

Perustietoa kotipuutarhurille

Puutarhakirjailija kannustaa tutustumaan ennakkoluulottomasti kaikkiin kasvi- ja puutarhakirjoihin, myös vanhempiin.

– Ulkomaisista teoksista saa usein hyviä ideoita, mutta etenkin kotimaiset kirjat ovat luotettava valinta. Ajan saatossa kasvien nimet voivat hieman muuttua, mutta perusasiat säilyvät: hoito-ohjeet ja se, mitkä kasvit viihtyvät Suomessa, Saila Routio sanoo. –  Toki vuosien myötä on tullut lisää kasveja, mutta toisaalta vanhemmissa kirjoissa alkaa olla jo hauskaa nostalgiaa.

Routio nostaa pari esimerkkiä Kierrätyskeskuksen verkkokaupasta:

Tammen suuri puutarhakirja sarja  kuuluu omaan käsikirjastooni, kun kirjoitan puutarha-asioista työkseni. Siinä on hyvää faktatietoa kasveista, niiden kasvupaikkavaatimuksista ja esimerkiksi kukinta-ajoista. Kirjasarja on erinomainen hakuteos istutusten suunnitteluun, mutta siitä ei löydy istutussuunnitelmia tai pihan hoito-ohjeita.

Aloittelevalle tai uutta inspiraatiota kaipaavalle kotipuutarhurille suosittelen Paula Ritanen-Närhin teosta Suomalainen puutarhakirja , jossa esitellään ihania ja monenlaisia suomalaisia puutarhoja.

Routio löytää myös kaksi teosta, joilla on retroarvoa – ja jotka ovat taas trendikkäitä.

kotipuutarhurin_kasvisruoat

 

Kotipuutarhurin kasvisruoat kirjassa on ihana retrokansi, mutta aihe on niin tätä päivää! Suuri kuivakukkakirja tuo kaikuja 90-luvulta, mutta on aiheeltaan ajankohtainen. Kuivakukat olivat pitkään unohduksissa, mutta nyt ne ovat taas tulossa trendikkäiksi. Tämä teos olisi hauska hankkia!

suuri_kuivakukkakirja

 

Kesäkoti kuntoon

Kesäisen pihan tai mökin tunnelman viimeistelevät itse tehdyt esineet ja koristeet. Myös monet nikkaroinnit ja kunnostustyöt on helppo hoitaa itsekin.

anu_harkki_unelmien_kesäkoti

 

Anu Harkin Unelmien kesäkoti antaa monenlaisia sisustus- ja tuunausvinkkejä. “Mitään erityistaitoja ei tarvita”, kannustaa kirjan takakannen esittely.

Ilona Pietiläisen Innostu ja onnistu sopii sekä haaveiluun että suunnitteluun.

Korjaa ja nikkaroi, opas kodin ja pihan kunnostukseen opastaa jopa yli tuhannen kuvan ja piirroksen kera nikkaroijan tekniikat, materiaalit ja työvälineet. Jorma Salosen monipuolinen teos tarjoaa hyvää perustietoa esimerkiksi kesämökin kunnostajalle.

 

innostu_ja_onnistu

Lisää kirjoja myymälöissä

Katso muut kuukauden kirjavinkit täältä. Kauniit puutarha- ja sisustusaiheiset kirjat sopivat myös lahjoiksi, vaikkapa mökkituliaisiksi.

Lisää kirjoja ja muun muassa puutarhalehtiä on Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen myymälöissä. Kuukauden teemakirjat löytyvät kassojen lähistöltä.

 


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on sosiaalinen, voittoa jakamaton yhteiskunnallinen yritys. Toiminnan tavoitteena on elinympäristön parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökasvatusta ja -koulutusta erilaisille ryhmille.

Tutustu Kierrätyskeskukseen.
Tutustu Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja sen kirjatarjontaan.


 

Teksti: Jenni Saarilahti / Lukulamppu.fi, kuvat:  puutarhakuva Jenni Saarilahti, kirjojen kuvat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus
Artikkelin teksti on lisensoitu Creative Commons 1.0 -lisenssillä.

*Artikkeli ilmestyy osana Lukulampun ja Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sisältöyhteistyötä. Lue lisää Lukulampun yritysyhteistyöstä.

 

Millaisia kierrätyskirjalöytöjä olet tehnyt? Oletko käynyt ostoksilla Kierrätyskeskuksessa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.