Petri Tamminen Meriromaani

Petri Tamminen: Meriromaani

Petri Tammisen uutuusteos on pienoisromaani kapteeni Vilhelm Huumasta, jonka laivat toinen toisensa jälkeen uppoavat. Meriromaani on tuttua Tammista: sen voi lukea joko tragikoomisena seikkailuna tai vertaiskuvallisena pohdiskeluna. Teos on saatavana Lukulampun kaupasta sekä Elisa Kirjalta.

 

Petri Tamminen on vääksyläinen kirjailija, toimittaja ja kirjoittamisen opettaja. Hänen tuotantonsa tunnetaan lakonisen vähäeleisestä, minimalistisesta kerronnasta ja hiljaisesta, salaviisaasta ja ilkikurisesta huumorista. Tammisen esikoisteos, novellikokoelma Elämiä, ilmestyi Otavan julkaisemana vuonna 1994. Sittemmin Tamminen on julkaissut lisää novelleja, lyhytproosaa sekä romaaneja. Lisätietoja Tammisesta ja hänen tuotannostaan saa esim. Wikipedia-esittelystä.

 


Meriromaanin päähenkilöllä merikapteeni Vilhem Huumalla on suuret odotukset merille lähtiessään, mutta hän kohtaa takaiskuja toisensa jälkeen. Mikä auttaa, kun mikään ei tunnu onnistuvan? Meriromaani on paitsi hauska myös lohdullinen: kenelläkään ei ole aina helppoa, mutta kaikesta voi selvitä.

 

Kirjasta sanottua

Turun Sanomien Juhani Brander toteaa arviossaan, että Tammisella on ”pienten, hiljaisten hetkien yleismaailmallinen ymmärrys”. Hän toteaa myös:

Muutenkin kirjan kiteyttää ajatus, että ikään kuin merellä ja luonnolla olisi oma ikiaikainen järjestyksensä, mutta ihmisen kohtaloksi jää korkeintaan viulunsoiton kuunteleminen Titanicin kansituoleilla.

Tuijata. Kulttuuripohdintoja -blogissa Meriromaania luonnehditaan näin:

Lempeän melankolinen tunnelma miellyttää minua kuten myös tiivis kerrontatapa. Teksti etenee kiinteästi ja varmasti. Siinä on rytmin vaihtelua, selkeää sanailua ja aiheestaan laajentuvia havaintoja. Vaikka päähenkilö on totinen tapaus, ei kerronta ole tosikkomaista. 

 

sisaltoalue_mainospalkki

Painettuna tai e-kirjana

Petri Tammisen Meriromaani (Otava, 2015) on saatavana Lukulampun kaupasta hintaan 18 €.  Toimitus on ilmainen, ja teos lähetetään parissa päivässä. Tutustu teokseen täällä. Muu Tammisen tuotanto löytyy täältä. Lukulampun verkkokirjakauppa on toteutettu yhdessä Booky.fi Oy:n kanssa.

Yhteistyökumppanimme Elisa Kirja myy Petri Tammisen Meriromaania e-kirjana hintaan 16,90 €. Tutustu e-kirjaan täällä. Myös Elisa Kirjalla on myynnissä muitakin Tammisen teoksia.

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.