peter_james_kuolema_kulkee_kulisseissa

Peter James: Kuolema kulkee kulisseissa

Viikon äänikirjamme on Peter Jamesin Kuolema kulkee kulisseissa.Jännitysteos on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna. Kuuntele äänikirjan alku veloituksetta!

 

Peter James on brittiläinen dekkaristi, jonka kirjoja on käännetty jo 36 kielelelle ja myyty yli 17 miljoonaa kappaletta. James onkin yksi Ison-Britannian suosituimmista jännityskirjailijoista.

Kuolema kulkee kulisseissa on Jamesin kahdeksas Roy Grace -dekkari. Se kertoo Hollywood-elokuvasta, jonka kuvauspaikaksi on valikoitunut Brighton. Elokuvan pääroolissa on maailmankuulu rocktähti Gaia. Rikosylikomisario Roy Grace on määrätty suojelemaan Gaiaa, joka on uhattu tappaa, mikäli hän ottaa elokuvaroolin vastaan. Ensimmäinen murhayritys tapahtuu jo ennen kuin tähti lähtee kotoaan kohti Englantia. Ja Brightonissa Gaiaa väijyy pakkomielteinen ihailija…

Leena Lumi -blogissa teosta kiitetään siitä, että se antaa tilaa psykologiselle jännitykselle eikä mässäile väkivallalla. ”En nyt löydä mitään valitettavaa juonikuvioon eikä edes hieman machoileva Roy onnistu minua ärsyttämään”, bloggari toteaa. Lue koko blogiarvio.  Kirsin kirjanurkka -blogissa kiitetään miljöökuvausta ja Jamesin tapaa rakentaa niin jännitystä kuin teossarjojakin: ”Kahden luetun dekkarin perusteella on helppo nähdä, miksi Jamesista niin kovasti pidetään. Juonenpunonnassa, jännitteen luomisessa ja tunnelman tihentämisessä hän on oikein taitava. Yllättäviä juonenkäänteitä ja toimintaa riittää, mutta silti tarina pysyy siistinä. Keskeisiä henkilöitä kuvataan riittävästi, jotta he ovat kiinnostavia, ja päähenkilö Roy Grace on sympaattinen hyvä poliisi, mainio esimies ja kunnon avopuoliso. Sarjamaisuus on pohdittua ja toimivaa. Mukaan pääsee mistä kohtaa sarjaa tahansa, mutta aikaisemmat vaiheet tuntevia ei kuitenkaan pitkästytetä vatvomalla vanhoja asioita.” Lue koko arvio.

Lukulamppu on haastatellut Peter Jamesia. Haastattelussamme James kertoo, että henkilöhahmojen inhimillisyys on hänelle tärkeää:

– Kaikissa hahmoissa, joista kannattaa kirjoittaa, on jotain erityistä, inhimillistä. Siksi kirjoitin Gracelle tämän henkilökohtaisen arvoituksen, tavallaan kääntääkseni perinteisestä poliisihahmon aviodraamasta esiin uuden puolen.

Lue koko artikkeli: Dekkaristi Peter Jamesille kirjoittaminen on laatuaikaa 

Lue kirjailijaesittely Peter Jamesin suomalaisen kustantamon sivuilla.

 

Mitä kysyisit Peter Jamesilta?

Lukulamppu tapaa Peter Jamesin tämän Suomen-vierailulla taas tällä viikolla. Haastattelemme Jamesia torstaina 29.9.2016, ja vielä tänään 28.9.2016 voit kertoa, mitä sinä haluaisit kysyä Peter Jamesilta joko kirjailijasta itsestään tai hänen luomistaan hahmoista ja tarinoista.

Jätä kysymykseksi kommenttikenttään tänään 28.9. tai lähetä sähköpostia: toimitus(AT)lukulamppu.fi

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

Peter Jamesin Kuolema kulkee kulisseissa (Not dead yet, Minerva 2014, suom. Maikki Soro) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan hinta on 23,90 € Elisa Kirjassa. Kirjan pituus on 16 h 45 min, lukija on Antti Pääkkönen. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös kuunnella teoksen alun veloituksetta

E-kirjan hinta on 21,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksetta.  Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painettu teos on pehmeäkantinen. Sen hinta on 14,80 € Lukulampun kaupassa. Kuolema kulkee kulisseissa on saatavana myös Lukulampun ladattavana e-kirjana hintaan 19,60 €. Tutustu pokkariin ja e-kirjaan täällä. Lukulampun kauppa on toteuttettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.