pekka_hiltunen_onni

Pekka Hiltunen: Onni

Viikon äänikirjamme on kirjasyksyn 2016 kotimainen uutuus, Pekka Hiltusen romaani Onni. Aikalaisromaaniksi kutsuttu teos liikkuu Helsingissä, Rovaniemellä ja nettimaailmassa.

 

Pekka Hiltusen Onni lähtee liikkeelle mediamaailman tilanteesta: ajaako mediamyynti journalismin edelle? Tämä on ongelma koko alalle ja myös Onni-romaanin päähenkilölle Oskarille, toimittajalle, joka pitää työstään muttei alastaan.

Mediamaailman lisäksi Onni laajenee tarkastelemaan Youtubea ja muita netti-ilmiöitä sekä Rovaniemen ilmapiiriä ja homokulttuuria oivaltavasti.

Pekka Hiltusen teosta on esitelty Helsingin Sanomissa.  Arviossa todetaan, että Hiltusen toimittajataustasta johtuen media-analyysia on melkeinpä liiaksikin. Rovaniemeläisten elämää on kuvattu uskottavammin kuin tubettajapersoonien. Lue koko arvio.

Ranneliike.net-sivustolla arvioidaan niin ikään Rovaniemi-osuuksia: ”Kuvaukset 1990-luvun alkupuolen rovaniemeläisten ”setalaisten” edesottamuksista “Luolassa” ehkä suurimmilta osiltaan huvittaisivat, jos ei tietäisi tarinan oikeasti kuvastavan senaikaista tylysti marginaaliin työnnetyn hlbti-vähemmistön kipuilua ja oman tilan etsimistä missä tahansa suomalaisessa keskikokoisessa kaupungissa. Silloin kun sateenkaariväkeä parhaimmillaankin juuri ja juuri siedettiin, eikä paikallinen lehti huolinut Setan ilmoitusta sivuilleen. Pienemmissä paikoissa ei ollut henkireikää oikein sitäkään vähää. ” Lue koko arvio.

Aamulehden mukaan romaani terapoi toimittajia.  Lukutoukan kulttuuriblogissa kiitetään kirjan luettavuutta: ”Kenelle Onni on? Kaikille hyvän romaanin ystäville. Pekka Hiltusen tapa käyttää kieltä ja kertoa tarinaa on vaikuttava ja aito ja jo se tekee Onnista hienon kirjan.” Lue koko arvio.

Lue myös Pekka Hiltusen haastattelu Lukulampun Mitä luet? -sarjassa.

 

sisaltoalue_mainospalkki

Kuuntele äänikirjan alku

 

Pekka Hiltusen teos Onni (WSOY 2016) on saatavana äänikirjana, e-kirjana ja painettuna teoksena.

Äänikirjan pituus on 12 h 52 min, ja kertoja on Aku Laitinen. Teoksen hinta on 19,90 € Elisa Kirjassa. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit kuunnella teoksen alun veloituksetta.

E-kirjan hinta on Elisa Kirjassa 16,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea e-kirjan alun veloituksetta. Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

Painetun teoksen hinta on 29,10 Lukulampun kaupassa. Tutustu ja osta täällä.  Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa. Ei toimituskuluja, ja kirjoja voi tilata myös lahjansaajan osoitteeseen.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.