Paulo Coelho Maktub

Paulo Coelho: Maktub

Paulo Coelhon elämää pohdiskelevat  teokset herättävät kannanottoja puolesta ja vastaan, mutta sitä ei käy kieltäminen: Coelho on huikean luettu ja huikean menestynyt ja jo siksi kiinnostava. Tutustu Maktubiin, tarinakokoelmaan, ja uuden Paulo Coelho – Sanojen alkemisti -elokuvan traileriin. Coelhon tarinakokoelma on saatavana sekä painettuna että e-kirjana.

 

Älä selitä, näytä.

Kirjoituskurssien perusopetus tulee mieleen Paulo Coelhoa lukiessa. Vaikka hänellä on vahva tarve kertoa, millaista elämä on ja miten elämänasenne ja -valinnat meitä ohjaavat, Coelho pikemminkin kertoo kuin opastaa. Tänä vuonna julkaistussa Maktub-kokoelmassa Coelho muistelee menneitä ja elettyä elämäänsä. Hän on koonnut kirjaan ikimuistoisia katkelmia tärkeistä kirjoista, oppimestarin opetuksia, ystävien kertomuksia, elettyjä hetkiä ja kuulemiaan taruja. Mukana on mietteitä ajasta ja unelmista, henkisestä etsinnästä ja elämäntiestä. Maktubissa on 12 tarinaa. Ne on alun perin julkaistu Maktub-kirjan tarinat kolumneina Folha de Sao Paulo -lehdessä.

Maktubista ei vielä juuri löydy suomenkielisiä arvioita, mutta kirjaan voi tutustua englanninkielisen Maktubin Facebook-sivulla, jolle on koottu Coelhon ajatuksia postikorttimaisina kuvina.

Coelho on kirjoittanut itse alkupuheen teokseensa. Varsinainen teos alkaa näin:

Kulkija istuu metsän keskellä ja katselee edessään olevaa vaatimatonta taloa. Hän on ollut paikalla aiemminkin parin ystävän kanssa, mutta silloin hän ei pannut merkille muuta kuin talon ja erään katalonialaisen arkkitehdin tyylin välisen yhtäläisyyden, miehen joka oli elänyt monia vuosia sitten eikä ollut käynyt koskaan tuossa paikassa. Talo on Cabo Frion lähellä Rio de Janeiron osavaltiossa, ja se on rakennettu kokonaan lasinpalasista. Talon omistaja Gabriel näki vuonna 1899 unessa enkelin joka sanoi: ”Rakenna talo sirpaleista.” Gabriel alkoi kerätä särkyneitä kaakeleita, lautasia, koriste-esineitä ja kannuja. ”Jokainen palanen on muutettu kauneudeksi”, Gabriel sanoi työstään. Ensimmäiset neljäkymmentä vuotta paikkakunnan asukkaat sanoivat miestä hulluksi. Sitten muutama turisti löysi talon ja alkoi tuoda mukanaan ystäviä, ja niin Gabrielista tuli nero. Uutuudenviehätys kuitenkin katosi ja Gabriel vaipui taas unohduksiin. Kaikesta huolimatta hän jatkoi rakennustyötään ja asetti viimeisen lasinpalasen paikoilleen yhdeksänkymmentäkolmevuotiaana. Ja kuoli.

 

Katso Coelho-elokuvan traileri

 

Paulo Coelhon elämä, joka on aikamoinen tarina sekin, nähdään Paulo Coelho – Sanojen alkemisti -elokuvassa, jonka ensi-ilta oli 30.10.2015. Katso elokuvan esittelytraileri:

 

sisaltoalue_mainospalkki

Painettuna tai e-kirjana

 

Paulo Coelhon teos Maktub (Bazar 2025, Maktub, suom. Sanna Pernu) on saatavana painettuna kirjana ja e-kirjana.

Painetun teoksen hinta on Lukulampun kaupassa 15,30 €. Tutustu ja osta täälläLähetyksestä ei peritä postituskuluja, ja kirjan voi myös tilata lahjansaajan osoitteeseen. Lukulampun kauppa on toteutettu yhdessä kotimaisen Booky.fi:n kanssa.

E-kirjan hinta on Elisa Kirjassa 23,90 €. Tutustu ja osta täällä: Elisa Kirjassa voit myös lukea teoksen alun veloituksettaKirjan voi ostaa myös lahjaksi. Myös Elisa Kirja on Lukulampun yhteistyökumppani.

 

sisaltoalue_mainospalkki

 

Aiemmat viikon kirjat löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.